full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Folytatódik a BikeSafe program Pakson

Folytatódik a BikeSafe program Pakson

2020.06.22. A program célja, hogy lopás esetén a jelölés segítse a keresett kétkerekű azonosítását, vagy a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kerékpárlopások felderítésének egyik leghatékonyabb eszköze egy egységes nyilvántartási rendszer, ahol a bicikliket egy központi adatbázisban, egyedi azonosító jeleikkel együtt regisztrálják. A BikeSafe vagyonvédelmi program legfőbb célja a kétkerekűek legfontosabb adatainak és fotóinak nyilvántartásba vételével a bűncselekmények megelőzése, az eltulajdonított kerékpárok azonosításának, a lopások felderítésének elősegítése.

Bíró Ilona Mária rendőr főtörzsőrmester a Paksi Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési előadója 2020. június 19-én délután a rendőrkapitányság előtt várta a kerékpárjukat regisztrálni kívánó lakosokat, akikkel bűn- és baleset-megelőzési témakörben is beszélgetett. A prevenciós szakember 42 kerékpárt rögzített az országos nyilvántartási rendszerbe.

A biciklik azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azt megszerezni.

Fogadják meg az alábbi tanácsokat: 

  • Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja magára a járművét!
  • Mindig olyan zárat és hozzá tartozó láncot, fém hevedert válasszon, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!
  • Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyja a biciklit!
  • A kerékpáron – ha lehetőség van rá – ne hagyjon értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!
  • Ha minden óvatosság és figyelmesség ellenére ellopják a kerékpárját, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!
Read previous post:
Close