full screen background image
Keresés
2021 szeptember 17 - péntek
  • :
  • :

Folytatódnak a járdafelújítások Szekszárdon

Folytatódnak a járdafelújítások Szekszárdon

2019.06.26. Az idén is folytatódnak Szekszárdon a gyalogos- és gépjárműközlekedés feltételeit javító munkálatok, melyek a Semmelweis utcában zajló járdafelújítással vették kezdetüket.

Ez az időszak a járdafelújításokról és -építésekről szól, hiszen ilyenkor vannak a legkevesebben a városban, így ilyenkor akadályozza a legkevésbé a munka a közlekedőket – mondta el Ács Rezső szerda délután a Semmelweis utcában megtartott sajtótájékoztatón. Mint felidézte, egy hónap leforgása alatt tíz szabadtéri fogadóórát tartott meg, az ezeken résztvevők pedig visszaigazolták, hogy az egyik legfontosabb kérdésnek a közutak és a járdák állapotának javítását tartják. Hozzátette, ez egybevág az önkormányzat véleményével, miszerint a közlekedési feltételek javítása kiemelt feladat.

Ács Rezső (j) és Máté Péter a sajtótájékoztatón. Fotó: Kadarka.net

A városvezető ugyancsak felidézte, 2018-ban a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) támogatásával és egy Belügyminisztériumi pályázat segítségével, valamint az önkormányzat több tíz millió forintos hozzájárulásával közel három kilométeren újultak meg, vagy épültek járdák, illetve újultak meg utak. A JETA segítségével a Holdfény, a Rozsnyai Mátyás, a Mátyás király, a Rákóczi, illetve a Csokonai utcában és a Garay téren 1,5 kilométeren újultak meg járdák mintegy 90 millió forint értékben. A Belügyminisztériumi pályázat segítségével 1,3 kilométeren hajtottak végre zömében útfelújításokat többek között a Pollack Mihály és a Cseri János, valamint a Páskum utcában mintegy 94 millió forintból. Ács Rezső hozzátette, a felújítások 94 család és 22 cég közlekedési körülményein javított.

Ács Rezső közölte, az idén tíz helyszínen zajlanak majd a járdafelújítási munkák. Új aszfaltréteget kap a járda a többek között az óvoda utca nyugat és keleti fele, a Herman Ottó észak és déli része, valamint a Munkácsy, illetve a Csokonai és a Semmelweis utca. Utóbbiban már el is kezdték a munkát, melyet várhatóan két hét múlva fejeznek be.

Mint mondta, a parkolási helyzeten is igyekeznek javítani, ennek részeként az idén 28 parkolóhely újul meg a Csatári Üzletháznál lévő rossz állapotú parkolóban. Hozzátette, 2018-ban és 2019-ben összesen 95 új parkolóhelyet alakítottak, alakítanak ki. A polgármester kiemelte, tudják, hogy ez nem oldja meg a parkolási problémákat, de minden évben folytatni fogják az új parkolóhelyek kialakítását.

Máté Péter tanácsos hozzáfűzte, a Csatári torokban lévő parkolóhelyek díjmentesen lesznek használhatók.

A vezetőképen: már zajlanak a munkálatok a Semmelweis utcában. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close