full screen background image
Keresés
2018 december 17 - hétfő
  • :
  • :

Folytatódott a bonyhádi atléták sikersorozata az országos bajnokságon

Folytatódott a bonyhádi atléták sikersorozata az országos bajnokságon

2016.07.05. Szombathely adott otthon a junior és utánpótlás korú atléták országos bajnokságának ahol az AC Bonyhád versenyzői is indultak és remek eredményeket értek el.

2018hirdetés

A diákolimpián elért sikereik jelezték már, hogy jól sikerült a formaidőzítés. A tanév végi hajrá és az érettségi néhányuk felkészülését ugyan kissé megnehezítette, de ezeken túl lépve már felszabadultabban tudtak versenyezni az országos bajnokságon, ami a teljesítményekben is megmutatkozott.

Berg Szabolcs az U23-as korosztályban 110 m-es gátfutásban nagyszerű futással és egyben egyéni csúccsal ért célba, ami bronzérmet jelentett a számára.

A junioroknál Lafferthon Viktória rúdugrásban állhatott a dobogó harmadik fokára. Kontra Margit szerdán még érettségizett, de ez sem akadályozta meg abban, hogy ismét érmet szerezzen magának diszkoszvetésben. Az elért bronzérem ebben az estben mindenképpen dicséretes, hiszen néhány héttel ezelőtt szenvedett súlyos sérüléséből még nem épült fel teljesen. Papp Zsófia egész héten betegséggel küszködött, de ezzel mit sem törődve ismét a negyven méter közelébe hajította a gerelyét és nyert vele ezüstérmet.

Rúdugrásban Simon Kristóf egyéni csúccsal, a bronzérmessel azonos eredményt ugrott, csak rosszabb kísérlettel szorult a negyedik helyre.

Böndör Dániel jelen pillanatban nem véletlenül a legjobb magyar szabadtéri rúdugró eredmény birtokosa. Megpróbálkozott az 5 m-es magassággal is, ahol két egészen biztató kísérlete is volt. Imponáló versenyzéssel utasította maga mögé a mezőnyt és lett országos bajnok.

Forrás: Bonyhad.hu/AC Bonyhád. A kép illusztráció
Read previous post:
Close