full screen background image
Keresés
2020 október 31 - szombat
  • :
  • :

Fontos szerep jut a minőségi helyi termékeknek

Fontos szerep jut a minőségi helyi termékeknek

2015.11.18. Tolnai megyei állomásához érkezett a „2015 – Helyi termék éve” szakmai fórumsorozat, amelynek résztvevőit Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a szekszárdi piacon.

Az idei esztendőt a Földművelésügyi Minisztérium nyilvánította a helyi termékek évének, hogy ezzel is ösztönözze azok előállítását és fogyasztását. Az országos rendezvények segítenek abban, hogy a helyi termékeket előállító emberek megismerjék lehetőségeiket, és szakmai információkat szerezzenek.

A szerdai eseményt a piacon található Placc-Ifjúsági Közösségi Térben rendezték meg. A helyszínre utalva Ribányi József elmondta: a megyeszékhelyen immár egy korszerű építmény áll rendelkezésünkre, s ez a piac nem csupán egy kereskedelmi helyszín, hanem élettel is megtölti a város szívét. Ezen a helyen szó szerint minden földi jót megtalálnak az emberek, ami fontos a vásárlóknak és a gazdáknak, kereskedőknek egyaránt – tette hozzá.

Az alelnök kijelentette: többek között azért is érkezett örömmel a fórumra, mert a rendezvény szellemisége, célja egybevág a megyei közgyűlés elképzeléseivel, azaz a helyi agrárgazdaság épülését szolgálja. Tolna megye léte és gyarapodása a mezőgazdaságtól függ leginkább, ezért is fontos, hogy a kiváló minőségű helyi termékeket minél többen megismerjék. Mint elmondta: a helyi termékek számunkra helyi értékek is egyben.

A fórumon a NÉBIH és a Földművelésügyi tárca szakértői tartottak előadásokat; szó esett többek között az élelmiszer-értékesítés feltételeiről, a helyi termelői piac nyitásával és üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalókról, eredetvédelemről és a védjegyekről, valamint az adózással kapcsolatos általános információkról.

Tolna Megyei Önkormányzat

A vezetőképen (legfelül) Ribányi József alelnök. Fotó: Ótos Réka
Read previous post:
Close