full screen background image
Keresés
2021 június 25 - péntek
  • :
  • :

Forró, de viharos lehet a hétvége időjárása!

Forró, de viharos lehet a hétvége időjárása!

2019.07.26. Elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat Tolna megye területére péntekre szombatra és vasárnapra. Emellett az utóbbi két napra a felhőszakadások és a zivatarok veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ a megye területére.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 19, napközben 32, szombat hajnalban 20, napközben 33, vasárnap hajnalban 19, napközben 32 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken és szombaton mérsékelt, vasárnap mérsékelt, időnként erős légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken és szombaton kissé és közepesen, vasárnap erősen felhős lesz. Szombaton 6-, vasárnap mintegy 4 mm csapadékra van kilátás.

A fentieknek megfelelően péntekre Tolna megye területére elsőfokú figyelmeztető jelzést adtak ki a várható hőség miatt. Szombatra és vasárnapra a hőség mellett további két elsőfokú figyelmeztető jelzést adtak ki a megyére a felhőszakadások és zivatarok veszélye miatt. Mint az OMSZ írta, a zivatarok során a villámlás jelenti az elsődleges veszélyforrást, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Továbbá arra figyelmeztetnek, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

A jövő hét első felében is a hétvégihez hasonló időjárás várható, bár némileg csökkennek a csúcshőmérsékletek. Hétfőn hajnalban 19, napközben 32, kedd hajnalban 20, napközben 30, szerda hajnalban 19, napközben 30 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn mintegy 8-, kedden további 1 mm csapadék várható.

Országos előrejelzés

Az előrejelzés szerint pénteken a sok napsütés mellett elszórtan valószínű zápor, zivatar reggel, délelőtt nagyobb eséllyel nyugaton, délnyugaton, délután északkeleten. Helyenként megélénkül a szél, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 14-22 fok lesz. Napközben 30-35 fokig melegszik a levegő.

A többórás napsütés mellett szombaton szórványosan, vasárnap több helyen várható zápor, zivatar, lokálisan felhőszakadás. Csapadék a nap bármely szakában előfordulhat. A szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet szombaton 15-22, vasárnap 16-21 fok között valószínű. A nappali maximumok mindkét nap 28-33 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Kiss Albert

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close