full screen background image
Keresés
2020 szeptember 22 - kedd
  • :
  • :

Fórumokon mondhatták el véleményüket a szekszárdiak – íme az eredmény

Fórumokon mondhatták el véleményüket a szekszárdiak – íme az eredmény

2019.05.22. Az elmúlt hetekben megtartott szabadtéri lakossági fogadóórák tapasztalatairól tartott sajtótájékoztatót Ács Rezső polgármester szerda délután a Mérey utca és a Kálvin tér találkozásánál. A helyszínválasztás nem volt véletlen, ugyanis az egyik fogadóórán felvetett probléma megoldása zajlik a területen, ahol kibővítik a már meglévő járdát.

Az elmúlt hetekben megtartott tíz lakossági fórumon mintegy háromszázan vettek részt és több, mint négyszáz javaslat, hozzászólás hangzott el – tudatta Ács Rezső. A polgármester megjegyezte, nem csak kritikák fogalmazódtak meg, a szekszárdiak többek között örömüket fejezték ki az egészségügyi-, óvodai-, iskolai fejlesztések és a járdaépítések kapcsán is. Hozzáfűzte, a lakosság és az önkormányzat álláspontja számos ponton találkozik.

A városvezető arról is szólt, hogy az elmúlt négy évben Szekszárd tíz választókerületében összesen 4,2 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre. Az összeg természetesen nem tartalmazza az olyan nagy beruházásokat, mint pl. az új sportuszoda építésének költsége. A fent említett több, mint 4 milliárd forintot kimondottan a körzetek élhetőbbé tételére fordították.

A lakossági fórumokon egy sor olyan probléma megoldása, javaslat hangzott el, mely nem pénz kérdés – folytatta a polgármester. Kiemelte, ezek rendezését már meg is kezdték. Mint részletezte, többek között eltávolítják a már használaton kívüli egykori játszótéri bútorokat és a már meg nem lévő játékok alapjait.

A fórumokon felvetett témák ismertetése kapcsán elmondta, az utóbbi időben rendkívül megnőtt a gépjárművek száma, ami miatt sok helyen gondot okoz a parkolás. Mint tudatta, az elmúlt három év alatt kétszáznál is több új parkolót alakított ki a városban, ám ezt a munkát folytatni kell. A fórumozók a parkolás kapcsán arra panaszkodtak, hogy a lakótelepi lakásiak előtt található parkolókat rendre vidékiek foglalják el és amikor hazaérkeznek, nincs szabad parkoló. Ács Rezső kijelentette, a jövőben mindenképpen úgy változtatnak a parkolási rendeleten, hogy a szekszárdiak számára legyen szabad parkoló.

Ács Rezső azt is elmondta, hogy kiemelt projektként kezelik és még az idén felújítják a Csatári Üzletháznál található – rossz állapotú – parkolót. Hozzátette, meg fogják keresni az ott működő vállalkozásokat és kérik az együttműködésüket. Ugyancsak megemlítette, a Zöld Városok Programban további száz parkolóhely kialakítása történik meg, amivel nagyban javul majd a parkolási helyzet a belvárosban.

A lakossági jelzés nyomán meghosszabbítják a járdát a Mérey utca és a Kálvin tér találkozásánál. Fotó: Kadarka.net

A városi zöldfelületek kapcsán elhangzott, a szekszárdiak alapvetően elégedettek azok arányával, mindazonáltal még több fát szeretnének a városban. Szintén elhangzott, hogy a 70-es, 80-as években épült lakótelepek építésekor sok helyen túl közel ültették a fákat, melyek mára megnőttek és zavarják a lakókat. Ezt a problémát szintén kezelni szeretnék, akár az ott lakók bevonásával is.

A fórumozók ugyancsak elismerték azt a munkát, amit az illegálisan lerakott hulladékok felszámolása terén végzett a város. Emellett azt kérték az önkormányzattól, hogy bővítse ki ezt a jellegű tevékenységet és tegyen az újabb illegális lerakók létrejötte ellen.

A zöldhulladék elszállításának – ami Ács Rezső szavai szerint az idén valóban nem ment zökkenőmentesen – témaköre is felvetődött a fórumokon. A polgármester elmondta, a zöldjáratokat igyekeznek majd minél inkább hozzáigazítani a kerti munkák, pl. a metszés stb. elvégzésének időpontjához. Arról is szólt, hogy fokozni szeretnék a szállítást végző Alisca Terra Kft. általi kommunikációt, hogy a lakosság a jövőben könnyebben szerezzen tudomást a zöldjáratok indításának időpontjáról.

A közbiztonsággal összefüggésben elhangzott, a város bizonyos területein, így többek között a fasoron, a buszpályaudvaron és környékén fokozni kell a rendőri jelenlétet. Szeretnék ugyanis a közbiztonsági szempontból problémásnak számító pontokat felszámolni.

Ács Rezső zárásként köszönetet mondott azért, hogy ilyen sokan megjelentek és véleményt formáltak a szabadtéri fogadóórákon, melyeket a jövőben is szeretnének megszervezni.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close