full screen background image
Keresés
2021 május 5 - szerda
  • :
  • :

Fülöp János letette képviselői esküjét a Tolna Megyei Közgyűlés ülésén

Fülöp János letette képviselői esküjét a Tolna Megyei Közgyűlés ülésén

2018.12.08. Egyperces csenddel és főhajtással vette kezdetét a Tolna Megyei Közgyűlés ülése pénteken, Hirt Ferenc országgyűlési képviselő halála miatt. 

A megye másik nagy vesztesége, hogy nemrég Pirgi József közgyűlési tag is életét vesztette. A megüresedett széket Fülöp János, Fadd polgármestere foglalja el, aki ez alkalommal tette le képviselői esküjét. Az év utolsó fórumán a számvetések illetve a jövő év tervei kerültek terítékre.

Dr. Balázs Gábor megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta a beszámolók sorát. Megköszönte a megyében működő 25 önkéntes tűzoltó egyesület kiváló munkáját, akik idén 144 esethez vonultak ki segíteni. Kiemelte, hogy számos területen nagyon jó együttműködésben dolgoznak önkormányzatokkal és különféle szervezetekkel, melynek köszönhetően sokkal jobb a szakmai munka minősége. Kitért az uniós forrásból megvalósult fejlesztésekre is, melyből kiderült: új kocsik és felszerelések kerültek a tűzoltó-parancsnokságokra.

Főépítészi, német nemzetiségi önkormányzati, valamint értéktár bizottsági beszámolókra is sor került. Utóbbi kapcsán Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke fogalmazta meg véleményét. Az elnök fontosnak nevezte az értékőr munkát, melyre a még nem kapcsolódó településeket buzdította.

A testület elfogadta a beszámolókat, ahogy a 2019. évre szóló munkatervet és belső ellenőrzési tervet. A megyei önkormányzat jövő évi külügyi tervét Ribányi József alelnök prezentálta. Az előterjesztésben szerepelt az is, milyen delegációkat fogadott a megye 2018-ban. Tolna új testvérmegyéje, Hargita küldöttségének látogatásáról is szó esett, hiszen az elkövetkező esztendőben számos közös program van kilátásban.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Read previous post:
Close