full screen background image
Keresés
2022 január 21 - péntek
  • :
  • :

Füst borította el a Vármegyeháza alagsori óvóhelyét

Füst borította el a Vármegyeháza alagsori óvóhelyét

2016.10.11. Sűrű füst lepte el a Vármegyeháza légitámadások ellen kialakított alagsori óvóhelyét október 10-én délelőtt, amikor úgynevezett légzőkészülékes gyakorlatot tartott a katasztrófavédelem.

A gyakorlat célja egyrészt az volt, hogy az égő zárt terek megközelítésének szakmai szabályait tudják gyakorolni a tűzoltók. Másrészt Tolna megyében fiatal az állomány, és alacsony a beavatkozások száma, így – nem nagy számban ugyan, de – van olyan tűzoltó, aki éles helyzetben nem került még ehhez hasonló szituációba, viszont ha arra kerül a sor, azonnal tudnia kell, miként kell helyesen cselekednie – közölte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az alagsorban a valódihoz teljesen hasonló körülményekkel találták szembe magukat a tűzoltók, a szervezők akadályokkal nehezítették a laikus számára még megfelelő látási viszonyok között is labirintushoz hasonló helyiségekben való közlekedést. A tűzoltók feladata az volt, hogy megtaláljanak és kihozzanak egy gázpalackot a pincéből. A gyakorlatot, ami rendkívüli felkészültséget és összehangolt munkát igényel a résztvevőktől, párosával teljesítették a tűzoltók. Vérnyomásukat és pulzusukat a feladat teljesítése előtt és azt követően is vizsgálta a mentőszolgálat munkatársa.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close