full screen background image
Keresés
2019 január 26 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Füstérzékelőt kapott két rászoruló család Dunaföldváron

Füstérzékelőt kapott két rászoruló család Dunaföldváron

2018.11.22. Két rászoruló család részére adott át füstérzékelőt a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Máltai Szeretetszolgálat segítségével a “Ne gyújtsa! Gyűjtse!” kampány keretében Dunaföldváron.

A program egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a lakástüzek és az abból eredő sérülések megelőzésére, a biztonságos fűtésre, a tűzvédelmi szabályok betartására, és arra ösztönözze a lakosságot, hogy minél többen helyezzenek el otthonukban füstérzékelőt.

A lakástüzek nagy része legtöbbször figyelmetlenségből és valamilyen nyílt lánggal összefüggő tevékenység következtében keletkezik. Ilyen a fűtés és a sütés-főzés, ugyanakkor még mindig gyakoriak az elektromos eredetű tüzek is. Egy lakástűz esetén csak percek állnak a lakók rendelkezésére, hogy biztonsággal elhagyják otthonukat. A tűz kezdeti szakaszában általában először füst képződik, ezt észlelve a füstérzékelők átlagosan egy percen belül jeleznek, így adva nagyobb esélyt a menekülésre, esetleg a tűz kezdeti szakaszának eloltására.

A Ne gyújtsa! Gyűjtse! kampányt szeptemberben indította a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. azzal a céllal, hogy tűzesetek és a sérülések megelőzése, visszaszorítása érdekében a hulladékégetés veszélyeire, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívja fel a figyelmet. A program részeként lakossági fórumokat, óvodai foglalkozásokat és iskolai látogatásokat tartanak a katasztrófavédelmi kirendeltségek munkatársai.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


Máltai Szeretetszolgálat


Read previous post:
Leitta magát egy családi vita után, majd balesetet szenvedett

2018.11.22....

Close