full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

„Gaudeamus igitur”

„Gaudeamus igitur”

Két osztály tanulói búcsúztak el a Szent László Szakképző Iskola Egészségügyi-Szociális Szakképző Tagintézménye ballagási ünnepségen.

A tanév legfontosabb ünnepén Hevesiné Simon Gyöngyi, a tagintézmény igazgatója köszöntötte a diákokat. Mint mondta, az iskola igyekezett „útravalót adni”. A tanulók kilencedikben célokat tűztek ki maguk elé, aztán tizedikben közülük többen szép eredményeket értek el. A tizenegyedik osztály már a tervekről és a ballagtatásról szólt. Végül sok akadály leküzdése árán, és a „várakozás izgalma” után eljött a ballagás napja, ami felnőtté válás egyik legfontosabb része. Fontos, hogy a diákok, akik az eltelt négy évben barátságokat köthettek, megőrizzék gyökereiket.

– A tanulók közül sokan szakmát szereztek, a szakképesítés pedig megalapozza a jövőt – mondta az igazgató, aki egy idézettel engedte útjára a diákokat.

A hit azt jelenti, hogy az ember elhiszi, amit még nem lát – ennek a hitnek pedig az a jutalma, hogy látni fogja, amiben hisz'” (Szent Ágoston)

– Az iskolában eltöltött négy év tapasztalatai hasznosak az életre való felkészülésben – mondta Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Hozzátette, a ballagók nem választottak könnyű szakmát, bízik benne, hogy sikerrel megtalálják helyüket az életben. Mint mondta, bízik benne, hogy a diákok a városban képzelik el jövőjüket. Hozzátette: reméli sokszor találkozik még a tanulókkal Szekszárdon, mert az bizonyíték volna arra, hogy a városban jó élni, majd sok sikert kívánt az érettségi vizsgához.

 

Fotó: Kiss Albert

 

Miután felkötötték az iskola zászlajára az emlékezés szalagjait, minden diák egy-egy léggömböt engedett a magasba. Két osztályból összesen 61 diák ballagott el a TISZK tagintézményéből.
Ezzel városi ballagási ünnepségek sora vette kezdetét, hamarosan pedig megkezdődnek az érettségi vizsgák is.

 

Kiss Albert képgalériája
Read previous post:
Segítő kezet nyújtanak a civileknek

2015.04.30....

Close