full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Gázrobbanás: megkezdődött a helyreállítás, több száz millió forint kár keletkezett

Gázrobbanás: megkezdődött a helyreállítás, több száz millió forint kár keletkezett

2019.10.10. Megkezdődött a gázvezeték helyreállítása abban a szekszárdi épületben, amelyben szerdán gázrobbanás történt – közölte a szolgáltató, az E.ON csütörtökön az MTI-vel. Az Aegon biztosító huszonötmillió forint előleget utal át a társasháznak.

Az E.ON azt írta: a házban cégük szakemberei állítják vissza a gázszolgáltatást. Két lépcsőház jelenleg lakhatatlan, két másik lépcsőházban a fűtéshez szükséges gázvezetékek helyreállítása szükséges ahhoz, hogy visszatérhessenek otthonukba a lakók.

Közölték azt is, az energiacég önkéntesen vállalta, hogy elvégzi a munkát, mivel a fűtési szezon kezdetén az ott élők nehezen találtak volna olyan kivitelezőt, amely rövid határidővel megjavítja a gázvezetéket. A munkával várhatóan péntekre végeznek.

Az Aegon biztosító arról tájékoztatott, hogy 25 millió forint előleget még a részletes kárbecslés előtt a társasház rendelkezésére bocsát annak érdekében, hogy a romeltakarítás és a helyreállítás a lehető leghamarabb elkezdődhessen.

Az elsődleges becslés szerint a teljes kárérték több száz millió forint lesz. A szakértők a hétvégén is dolgoznak, hogy a kártérítést minél hamarabb folyósíthassák, az összeget gyorsított eljárással fizetik ki – írták.

Szekszárdon, a Hermann Ottó utcában egy társasház második emeleti lakásában történt szerdán gázrobbanás, az épületben öten megsérültek és mintegy húsz lakás vált lakhatatlanná.

Fotó: MTI/Kiss Dániel

MTI

Kapcsolódó cikkek:
Óriási gázrobbanás rázta meg Szekszárdot!
Szekszárdi gázrobbanás: az önkormányzat gondoskodik az érintett családokról
Kiemelt rendőri jelenléttel biztosítják a rendet a szekszárdi gázrobbanás helyszínén
Szekszárdi gázrobbanás: 29 lakás 80 lakója nem térhetett vissza otthonába
Read previous post:
Close