full screen background image
Keresés
2022 január 17 - hétfő
  • :
  • :

Gázrobbanás: több mint 50 köbméter hulladék keletkezett

Gázrobbanás: több mint 50 köbméter hulladék keletkezett

2019.10.25. Az október 9-i gázrobbanást követően folyamatos a kármentesítés, a megbízott vállalkozó pedig előkészíti az ingatlant a felújításra.

Helyi vállalkozókkal együttműködve – azonnal reagálva a kialakult helyzetre – közel 80 helyszínen, lakásban vagy lépcsőházban befedték ideiglenesen a kirobbant üvegfelületeket. A gázrobbanásban érintettek közül eddig hét sérült ingatlanból kértek önkormányzati lakásban elhelyezést. Az azonnali kármentesítést követően több mint 50 köbméter – jelentős részben üveg – hulladékot szállított el az Alisca Terra Nkft. a helyszínről.

Mint ismert, a gázrobbanás következtében a Herman Ottó utca 3-as és 5-ös lépcsőház húsz lakása, valamint a 8-as lépcsőházban további kilenc, vagyis összesen huszonkilenc lakás vált átmenetileg lakhatatlanná. A városfejlesztési és üzemeltetési igazgatóság kollégái a robbanást követő 12 órán belül minden érintett ingatlant felkeresték, és felajánlották a hivatal segítségét. Az önkormányzat a hatóságokkal együttműködve még aznap műveleti központot állított fel a helyszínen, ahonnét a hivatal munkatársai a szakemberekkel közösen koordinálták a kialakult helyzetet.

Ács Rezső polgármester kérésére a Vagyonkezelő Kft. azonnal tizenhárom önkormányzati ingatlant tett költözhetővé. Eddig hét család igényelte az önkormányzat segítségét a lakhatása megoldásában azért, mert ingatlana lakhatatlanná vált. A polgármesteri hivatal munkatársai a lakásukat elhagyni kényszerülő tulajdonosoknak segítettek a költözésben, illetve – raktárhelyiség felajánlásával – az ingóságaik elhelyezésében.

A tragédiát követően a polgármester a Humánszolgáltató Központot bízta meg az adományok kezelésével. A felajánlásokat továbbra is várják a + 36 20 415 4393-as telefonon. A gázrobbanás károsultjai nemcsak fizikai, hanem lelki segítségnyújtást is kérhetnek a HSZK szakembereitől.

Az Alisca Bau Zrt.  október 21-én kezdte meg az épület kármentesítését, helyreállítását. A munkák időtartamát nem lehet előre megbecsülni. De minden érintett bízik benne, hogy a lakók minél előbb visszaköltözhetnek majd otthonukba. A statikusok általi felmérés és a szakmai egyeztetések biztatóak az épületek helyreállításának esélyeit nézve. De biztosat egyelőre azért nem lehet kijelenteni.

Forrás: Polgármesteri Kabinet. Fotó: kadarka.net

Kapcsolódó cikkek:
Óriási gázrobbanás rázta meg Szekszárdot!
Szekszárdi gázrobbanás: az önkormányzat gondoskodik az érintett családokról
Kiemelt rendőri jelenléttel biztosítják a rendet a szekszárdi gázrobbanás helyszínén
Szekszárdi gázrobbanás: 29 lakás 80 lakója nem térhetett vissza otthonába
Gázrobbanás: veszélyes és bonyolult eljárással mentik meg az épületet
Read previous post:
Close