full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

Gemenc: újra menetrend szerint jár az erdei kisvasút

Gemenc: újra menetrend szerint jár az erdei kisvasút

2019.02.06. Újra elindította a Gemenci Erdei Vasutat a téli-tavaszi menetrend szerint szombattól a Gemenc Zrt. Az utazókat  fűtött, zárt kocsik várták a Pörböly és Malomtelelő között.

A téli-tavaszi menetrend szerint februárban csak hétvégén és ünnepnapokon 11:00-kor indulnak szerelvények Pörbölyről. Márciusban mindemellett kedd és szerda kivételével minden hétköznap 11:30-kor is indul vonat.

Március 15-től délután 13:30-kor is indulhat vonat Pörbölyről, de ez a szerelvény „külön rendeletre” közlekedik, ami azt jelenti, hogy Pörbölyről csak akkor indul el, ha van felszálló utas, illetve ha van olyan utas, aki előzetesen jelezte, hogy Lassiból vagy Malomtelelőből ezzel a vonattal térne vissza Pörbölyre.

Minden szerelvényhez csatlakoztatható a kerekesszékek felemelésére alkalmas lifttel felszerelt akadálymentesített vagon is. Mindazok, akik igénybe szeretnék venni ezt a szolgáltatást, lehetőleg a tervezett utazás előtt legalább két munkanappal jelezzék szándékukat. A szerelvények alkalmas kerékpárok szállítására is.

A Gemenc Zrt. által 2019.02.04 – 2019.03.14. között elrendelt erdőlátogatási tilalom alatt is – többek között – az erdei vasút megállói a kisvasút menetrend szerinti járataival látogathatók.

Részletes menetrend – kattintson!

Információ a látogatható erdőrészletekről – kattintson! 

Forrás: Gemenc Zrt.  Fotó: Baricz Árpád /Gemenc Zrt.
Read previous post:
Close