full screen background image
Keresés
2021 október 19 - kedd
  • :
  • :

Gereben Lívia kapta a „Szekszárd Sportolója 2019.” díjat

Gereben Lívia kapta a „Szekszárd Sportolója 2019.” díjat

2020.01.30. Gereben Lívia a KSC Szekszárd kosárlabdázója vehette át a „Szekszárd Sportolója 2019.” díjat, míg „Szekszárd Edzője 2019.” díjat a klub edzője, Harsányi Máriának nyújtotta át Ács Rezső polgármester a szerda délután a Babits Mihály Kulturális Központban megtartott Szekszárd Büszkesége díjátadón.

Az ünnepségen 98 egyéni díjazott, 17 csapat és 20 felkészítő részesül elismerésben – mondta ünnepi beszédében Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Kiemelte, mindez jól mutatja, hogy a városban rengeteg szorgalmas és tehetséges fiatal él. A városvezető megköszönte a díjazottaknak azt a munkát, amit az elmúlt évben végeztek annak érdekében, hogy valamilyen területen – legyen az sport, tudomány, vagy művészet – kiemelkedőt nyújtsanak. Hozzátette, ahhoz, hogy ezt a teljesítményt tudják nyújtani, kell a tehetség és a szorgalom, valamint a jó felkészülés, de természetesen nagyon fontos a családi háttér is, mely a megfelelő feltételeket tudja biztosítani.

Büszke vagyok rá, hogy ilyen sok fiatal tette le névjegyét valamilyen területen, amivel a saját iskolája, egyesülete, de mindenekelőtt Szekszárd hírnevét öregbítette – fogalmazott Ács Rezső.

Ács Rezső polgármester mondott beszédet. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap.

A Szekszárd Büszkesége díjról elmondta, az elismerést négy éve indította útnak az önkormányzat, mivel a Mecénás díj szűk kereteket biztosít az elismerésre. Ugyanis azt csak a diákolimpiákon, tanulmányi versenyeken elért eredmények alapján adhatják át. Úgy gondolták, hogy azokat a fiatalokat is el kell ismerni, akik világbajnokságokon, Európa-bajnokságokon nyújtottak jelentős teljesítményt és ehhez egy külön díjra van szükség. Hozzáfűzte, a díj részeként pénzjutalmat is tudnak biztosítani a város költségvetése terhére.

Ács Rezső ugyancsak megköszönte a felkészítők áldozatos munkáját, melyet annak érdekében fejtenek ki, hogy a rájuk bízott fiatalok megfelelő teljesítményt tudjanak nyújtani. Arról is szólt, hogy azok akik fiatalként többet tudnak nyújtani, mint amit iskolájuk elvár tőlük, azok felnőttként is tudják majd, hogy mit jelent valamiért megdolgozni és sikeresek lesznek.

Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap.

A városnak az a célja, hogy ez a siker Szekszárdról induljon el, a fiatalok itt érezzék meg a siker ízét és érezzék, hogy van egy közösség, egy város, amely büszke rájuk és megpróbál minden feltételt megadni hogy jó feltételekkel állhassanak szembe ellenfeleikkel – mondta Ács Rezső.

A polgármester azt mondta a díjazottaknak, hogy mindig szekszárdiak lesznek és a város mindig szülötteinek tekinti majd őket. Zárásul úgy fogalmazott, bízik abban, hogy a jövőben is sok szekszárdinak tudják majd átadni a díjat és sok fiatal munkáját tudják majd segíteni, hogy eredményeikkel tovább öregbítsék a város hírnevét az országhatáron belül és azon túl.

Harsányi Mária vehette át a „Szekszárd Edzője 2019.” díjat. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap.

Ezt követően Ács Rezső átadta a „Szekszárd Büszkesége” 2019. évi jutalmait. A „Szekszárd Edzője 2019.” díjat a közgyűlés döntése alapján a Kosárlabda Sport Club Szekszárd Sportegyesület edzője, Harsányi Mária vehetett át. A „Szekszárd Sportolója 2019.” díjat a Kosárlabda Sport Club Szekszárd Sportegyesület játékosa, Gereben Lívia kapta, aki betegsége miatt nem tudott jelen lenni az ünnepségben, így videóüzenetben köszönte meg azt.

Az ünnepségen közreműködött az Iberican Táncegyesület, a Garay János Gimnázium Centenáriuma Alapítvány kórusa, valamint a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió Közhasznú Egyesület ifjúsági korosztályú, többszörös arany minősítésű modern tánc csapata. A műsorközlő Orbán György volt.

Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap. További képek – kattintson!

Díjazottak

 
Read previous post:
Close