full screen background image
Keresés
2021 június 5 - szombat
  • :
  • :

Gyermekekkel népesült be a Babits Mihály Kulturális Központ környéke

Gyermekekkel népesült be a Babits Mihály Kulturális Központ környéke

2017.05.27. Az Egyszervolt Mesezenekar „Mulatság Meseországban” című zenés előadásával vette kezdetét szombat délelőtt a kétnapos Háry János Mesefesztivál.

Gyermekekkel és szülőkkel népesült be a Háry János Mesefesztivál helyszínéül szolgáló Babits Mihály Kulturális Központ környéke. Az Egyszervolt Mesezenekar „Mulatság Meseországban” című óriásbábos mesezene koncertjén időtálló gyermekdalok, klasszikus báb- és rajzfilmslágerek szólaltak meg a gyermekek örömére.

Ezt követően Ács Rezső polgármester mondta el gyermekkora kedvenc meséjét, a Három nyúl című mesét. Nagy sikert aratott a Vaga Banda vásári komédiák hangulatát idéző gólyalábas előadása.

Mint azt megírtuk, a kétnapos közösségfejlesztő mesefesztiválon 64 program, több száz fellépő, 33 színpadi produkció, valamint 31 kiegészítő program várja a gyermekeket. A szombati házigazda Tündérszép Ilona, vagyis Frank Ildikó, a vasárnapi pedig Lúdas Matyi, akit Horgász Dezső formál meg.

A helyi kis mesemondók mellett mesét mond majd többek között a szekszárdi születésű Fábián Éva előadóművész is. Emellett lesz még kutyás bemutató, bábelőadás és számtalan együttes koncertjét is meg lehet hallgatni.

A Négyszögletű Kerek Erdőben mesekuckó, elektromos kisautók, bicikli gravírozás, állatsimogató, vidámpark, tűzoltósági bemutató, mesés bélyegkiállítás, és kézműves kirakódó vásár is várja a gyermekeket. A Kézműves udvarban civil cukrászda és egy valódi mézeskalács házikó is helyet kap.

Emellett környezetvédelmi szemléletformáló programok és filmek is megtekinthetők lesznek. A mesefesztivál közreműködő intézményei a megyei könyvtár és a múzeum, valamint hat szekszárdi iskola és hat óvoda.

A részletes programleírást itt találja – kattintson!

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close