full screen background image
Keresés
2022 január 26 - szerda
  • :
  • :

Gyermekeknek és felnőtteknek is szóltak a Kuttyomfitty Társulat bátaszéki előadásai

Gyermekeknek és felnőtteknek is szóltak a Kuttyomfitty Társulat bátaszéki előadásai

2017.02.01. Gyermekeknek és felnőtteknek szóló előadást tartott a felvidéki Kuttyomfitty Társulat a hétvégén Bátaszéken.

„Eltáncolt cipellők” címmel tartott kicsiknek és nagyoknak is szóló mesejátékot szombat délelőtt a Kuttyomfitty Társulat. A társulat tagjai, Dobsa Fodor Mónika és Dobsa Tamás néptáncosok, néptánc pedagógusok, a Népművészet Ifjú Mesterei, Martin György- és Fülöp Ferenc díjas táncosok csaltak mosolyt a közönség arcára és varázsoltak el mindenkit a mese csodás világába.

Műsorukban egyedülálló módon négy előadói eszközt használtak, a táncot, az éneket, szöveget és a bábokat. Az előadást követően minden kisgyermek ajándékot kapott, felmehetett a színpadra, megnézhette a díszletet, megérinthette a bábokat és fényképezkedhetett a királykisasszonnyal és Suszter Jankóval.

kuttyomfitty-foto-bataszek-huRészlet az Aranyfészek, Aranymadár című előadásból. Fotó: bataszek.hu

A társulat által vasárnap kora este megtartott Aranyfészek, Aranymadár című előadás már kimondottan a felnőtt közönséget szólította meg. A közönség történeteket hallhatott teremtésről, bűnbeesésről, szerelemről, udvarlásról, borról, részegségről, házaséletről, valamint táncokat láthatott Zoboraljáról, Mezőségről, Bodrogközből és Csallóközből.

Az előadók Dobsa Fodor Mónika és Dobsa Tamás néptáncosok, néptánc pedagógusok, a Népművészet Ifjú Mesterei, Martin György- és Fülöp Ferenc díjas táncosok mellett közreműködött Kurdi Gábor, a Népművészet Ifjú Mestere, Népi Iparművész, hangszerkészítő, aki élő zenével (dudával, citerával, furulyával, tárogatóval) tette még felejthetetlenebbé az előadást.

A vezető kép a gyermeknek szóló előadáson készült. Fotó: bataszek.hu. További képek az oldalon!

Forrás: bataszek.hu
Read previous post:
Close