full screen background image
Keresés
2021 október 18 - hétfő
  • :
  • :

Gyertya miatt keletkezett tűz Nagykónyiban

Gyertya miatt keletkezett tűz Nagykónyiban

2018.11.09. Gyertya alatt lévő műanyag tálca gyulladt meg Nagykónyiban, a Bartók Béla utca egyik családi házában csütörtök este.

A tulajdonos egy másik helyiségben tartózkodott, amikor észlelte a tüzet és a tálcát kivitte az udvarra. A tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották az esethez, akik átvizsgálták az épületet, de tüzet, tűzre utaló nyomokat nem találtak. Tűzoltói beavatkozásra végül nem került sor.

Ez az eset szerencsésen végződött, nem lett belőle nagyobb baj. Annak érdekében, hogy még ez se forduljon elő, az alábbi egyszerű, ám annál fontosabb szabályok betartására hívjuk fel a lakosság figyelmét:

A tűzesetek leggyakoribb oka, hogy a lakásban az égő mécsest, gyertyát vagy lámpást gyúlékony anyagok közelében helyezik el, a keletkező lángok pedig a függönyön, asztalterítőn keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire is. Éppen ezért fontos, hogy csak tűzálló anyagból készült alátétre helyezett gyertyát gyújtsanak meg, így ugyanis megakadályozható, hogy a mécses vagy a gyertya átforrósítsa a környezetét. A meggyújtott gyertyát soha ne hagyjuk felügyelet nélkül, olyan stabil helyre kell rakni, ahol nem tud eldőlni, a közeléből pedig el kell távolítani a gyúlékony anyagokat.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kép illusztráció




Read previous post:
Close