full screen background image
Keresés
2022 január 24 - hétfő
  • :
  • :

Győri Lajos a szekszárdi tűzoltóság új parancsnoka

Győri Lajos a szekszárdi tűzoltóság új parancsnoka

2017.02.07. Kedden iktatták be hivatalába Győri Lajos tű. alezredest, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság új vezetőjét – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Győri Lajos hivatalba való beiktatása alkalmából megtartott rendezvényen dr. Balázs Gábor megyei katasztrófavédelmi igazgató megköszönte az előző parancsnok, Ábrahám Sándor tű. alezredes munkáját. Elmondta, az új parancsnok szakmai munkája és felkészültsége biztosítja az elődje által végzett munka folytatását, a tűzoltóság jogszabályok szerinti működését. Kiemelte, a tűzoltóparancsnoknak nem csak a tűzoltásban és műszaki mentésben kell otthon lennie, a jogszabályok ugyanis számos egyéb feladatot rónak rá. Mindezek mellett pedig a rábízott állományért is felelősséggel tartozik.

Győri Lajos arról szólt, hogy munkája során a szakmaiságot tartja elsődlegesnek. Hozzátette, az elődje által végzett magas színvonalú munkát kívánja folytatni, melyhez a tűzoltóknak is élethosszig tartó tanulásra van szükségük. Célként az egységes, erős csapatszellem kialakítását tűzte ki, hiszen a tűzoltók hivatása megköveteli a csapatmunkát.

Győri Lajos 1990-ben lett tűzoltó, pályafutását gépjárművezetőként kezdte Szekszárdon, majd rövid időn belül szolgálatparancsnokká nevezték ki. 2012-től három éven keresztül a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatban tevékenykedett, ahonnan ismét a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra került szolgálatparancsoknak egészen mostani kinevezéséig – közölte a katasztrófavédelmi igazgatóság.

A képen dr. Balázs Gábor (j) gratulál Győri Lajosnak. Fotó: Boros Brigitta tű. fhdgy.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság