full screen background image
Keresés
2019 november 3 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Gyorsabb, hatékonyabb: kívül-belül megújul a mentőállomás

Gyorsabb, hatékonyabb: kívül-belül megújul a mentőállomás

2015.05.06 Korszerűbbé válik a szekszárdi mentőállomás. A felújítás idejére a mentők hétfőtől az Alisca Terra Sárvíz utcai épületébe költöznek.

A város, illetve az önkormányzati hulladékgazdálkodási cég térítésmentesen adja át a felújítás idejére a 430 négyzetméter területű irodaházat. Az önkormányzat emellett 900 ezer forintot költött az épület kitakarítására, mivel az egy ideje már kihasználatlanul állt.

– Az egészségügyet érintő beruházások nagyon fontosak Szekszárd számára. A gyors és hatékony ellátást pedig folyamatosan biztosítani kell. Ezért a felelősségvállalás jegyében a város mindent megtesz, hogy segítséget nyújtson a mentőknek – mondta el sajtótájékoztatón Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Hozzátette: az ellátás zökkenőmentes lesz.

A mentőállomás korszerűbbé, hatékonyabbá válik a négy hónaposra tervezett felújítás nyomán. Az épület külső szigetelést kap és korszerűre cserélik a nyílászáróit, így energiafelhasználás szempontjából takarékosabb lesz. A garázskapukat és az utcai kaput kézi erő helyett elektronikus úton lehet majd nyitni, ami tovább rövidítheti a vonulás idejét. A mentősök számára új öltözőt és zuhanyzót alakítanak ki. Emellett mosógarázst és különböző – például biológiai szerves hulladék számára alkalmas – tároló helyiségeket létesítenek. Egy új mentőorvosi autót is kap a mentőállomás, ami tovább javítja az ellátást – tudtuk meg Benkő József vezető mentőtiszttől.

Kérdésre megerősítette, az ipari parkba tervezett légimentő bázis megvalósítása is folyamatban van. Részletekről azonban egyelőre nem tudott nyilatkozni.

Mint azt Benkő József elmondta, a felújítás egy ideje már zajló Uniós projekt részeként valósul meg. Ennek a projektnek köszönhetően tértek át a mentők korábban a teljes körű számítógépes mentésirányításra. Szintén ennek részeként cseréltek le az elmúlt években 5 mentőjárművet, köztük egy rohamkocsit és négy mentőkocsit, de a bátaszéki mentőállomás is ebben a projektben jött létre.

A Kadarka.net kérdésére a vezető mentőtiszt elmondta, a szekszárdi mentőállomás ellátási területéhez mintegy 150 ezer ember tartozik. A szekszárdi mentők évente általában 7-8 ezer alkalommal vonulnak ki különböző helyszínekre.

Kiss Albert fotói


ElőzőSzigetelő Áruház KövetkezőKötelék


Read previous post:
Kötelék

Grand Prix Vinex : Halmosi József újabb nemzetközi sikere

2015.05.05...

Close