full screen background image
Keresés
2021 május 15 - szombat
  • :
  • :

A ZTE ellen is nyerni szeretne a KSC Szekszárd

A ZTE ellen is nyerni szeretne a KSC Szekszárd

2017.10.27. Az NB1 A-csoportos bajnokság hatodik fordulója keretében szombaton 19 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd a ZTE Női Kosárlabda Klub csapatát látja vendégül.

Eredményes időszakon van túl az Atomerőmű KSC Szekszárd, hiszen az elmúlt két hétben zsinórban négy győzelmet szerzett a PINKK, a cseh Nymburk, a Győr és legutoljára a portugál Barreiro ellen. A KSC a szerdai győzelmet a 29-6-os első negyedével alapozta meg, mely után Djokics Zseljko sokat cserélve, mindenkinek kellő játéklehetőséget biztosítva vezényelte le a mérkőzést. A játékpercekkel való megfelelő gazdálkodás kiemelt edzői feladat idén, hiszen a csapat ebben az évben játszik először huzamosabb ideig heti két meccses ritmusban, ami az erőnlét és az esetleges sérülések elkerülése miatt is fontos tényező.

Az energiákra a most következő ZTE elleni találkozón is nagy szükség lesz, mivel a Barreiro elleni mérkőzést követően három nappal már újra pályára kell lépni. A csapatnak csütörtökön pihenésképpen csak egy átmozgató edzése volt, a játékosok a nap többi részében a Bodri és a Takler birtok festői környezetében a 2018. évi KSC-naptár fotózásán vettek részt.

Szabó Noémi honlapunknak elmondta, a csapat pénteken és szombaton gőzerővel folytatja a felkészülést a szombati mérkőzésre. Bár Maja Erkic a Barreiro ellen nem lépett pályára, a héten kapott injekciós kezelésnek köszönhetően szépen javul a térde, így van esély arra, hogy pályára lépjen az elmúlt évadhoz képest jócskán megerősödött zalaiak ellen. A szakmai igazgató bízik benne, hogy a KSC újra teljes csapattal tud kiállni, és újabb győzelemmel tudja megörvendeztetni a kilátogató szurkolókat.

A ZTE Női Kosárlabda Klub az előző évad hetedik helyezettje volt, az idei már a második szezonjuk a fiatal Gáspár Dávid irányítása alatt. A játékoskeret igencsak átalakult a nyáron, hiszen távozott a két amerikai, Kirby Burkholder (DVTK) és Whitney Bays, valamint Nagy Dóra (DVTK), Böröndy Dominika (Sopron, kölcsönből vissza), Böröndy Vivien (Vasas), Orsó Viktória (Dávid Kornél KA) és Velkey Krisztina (küldföld), Horváth Zsófia pedig visszavonult.

A pótlásukra négy új légiós érkezett: az osztrák Sigi Koziar, a Sepsiszentgyörgyből már megismert Chucky Jefferey, a szintén tengerentúli Nadia Parker, valamint a román Elisabeth Pavel. Rajtuk kívül a DVTK-tól átigazoló Gorjanácz Ágnes, illetve a Sopronból érkező két fiatal, Liska Nikoletta és Varga Kamilla is új igazolás. A tavalyi csapatból Jurkó Noémi, Kovács Georgina, Őri Györgyi, Szalay Virág és Vincze Virág maradt hírmondónak.

NB I. A menetrend

A zalaiak megerősödését mutatja, hogy négy mérkőzés után 3-1-es mérleggel a tabella a ötödik helyén állnak. A nyitó fordulóban a PINKK-et verték hazai pályán 58-46-ra, majd egy Sopron elleni idegenbeli vereség (95-67) után otthon újabb két sikert könyvelhettek el. Először a Vasast lépték le 95-82-re, majd múlt hét vasárnap a már szebb időket is látott PEAC-ot 60-56-ra. A játékosok közül öten átlagolnak tíz VAL-pont felett: Koziar (14,3 pont; 4,8 lepattanó; 3,3 labdaszerzés), Pavel (12,8 pont; 6,8 lepattanó), Parker (11,3 pont; 8,5 lepattanó), Őri (6,8 pont; 4,3 lepattanó; 2,0 labdaszerzés) és Jefferey (13,3 pont).

Az Atomerőmű KSC Szekszárd – ZTE Női Kosárlabda Klub (v.: Praksch, Radnóti, Válé) bajnoki találkozó szombaton 19 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.
Az NB1 A-csoport hatodik fordulójának további mérkőzései közül a PINKK-BEAC és az MTK Sopron találkozók szintén szombaton, a Győr-PEAC és a Vasas-CEKK összecsapások pedig vasárnap kerülnek megrendezésre.

Forrás: kscszekszard.hu.  Videó: PM REC. A kép illusztráció.
Read previous post:
Close