full screen background image
Keresés
2022 január 21 - péntek
  • :
  • :

Gyümölcsfák ékesítik a megújult vizesárok környékét Kakasdon

Gyümölcsfák ékesítik a megújult vizesárok környékét Kakasdon

2018.10.27. Több mint 83 millió forintból újította fel – mintegy 358 méteren – a falu egyik csapadékvíz elvezető árkát a kakasdi önkormányzat.

A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében jelenleg megvalósult projekt kapcsolódik a 2011-ben – első ütemben – elkészült beruházáshoz. Most a vízelvezető felső szakasza újult meg műszakilag és esztétikailag egyaránt. Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző óvodások segítségével járult hozzá, hogy a vízelvezető árok környéke növényekkel is szépüljön.

Az árokrendezés sok évtizedes probléma megoldását jelenti a Kakasdon élő emberek számára – hangzott el a beruházás kapcsán megtartott szerdai szemléletformáló eseményen. A Rákóczi utca templom melletti szakaszánál szerveztek a helyiek növénytelepítési akciót, melyen gyümölcsfákat ültetett többek között dr. Gábor Ferenc, a Tolna Megyei Önkormányzat Hivatalának főjegyzője.

Mint elmondta: öröm számára, hogy a megye mind szakmai támogatással, mind személyes jelenléttel segíthette a projekt megvalósulását. A főjegyző reményét fejezte ki, hogy Tolna megye fejlesztései által még zöldebb, még biztonságosabb és komfortosabb otthona lesz az embereknek.

Sebestyén Gábor alpolgármester a faluházban megtartott projektzáró lakossági fórumon szólalt fel. Reményét fejezte ki, hogy a helyiek igényeinek megfelelő fejlesztetéssel és a 3. ütemmel véglegesen megoldódik a csapadékvíz elvezetésének problémája a település ezen részén. Sebestyén Lajos műszaki ellenőr csatlakozott az alpolgármester által elmondottakhoz, majd ismertette a projekt részleteit.

A „Kakasdi belterületi vízrendezés II. ütem” elnevezésű projekt a TOP-2.1.3-15-TL1-2016-00018 jelű pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Önkormányzat
Read previous post:
Close