full screen background image
Keresés
2020 augusztus 8 - szombat
  • :
  • :

Halálos baleset a 6-os úton – rémhír terjedt el

Halálos baleset a 6-os úton – rémhír terjedt el

2016.08.09. Nem igaz, hogy életét vesztette az a tolnai nő, aki férjével és örökbe fogadott gyermekeivel tragikus kimenetelű balesetet szenvedett szombaton a 6-os úton, Sötétvölgy közelében.

A tolnai asszony haláláról egy megyei napilap adott hírt – saját információik alapján – az újság keddi számában. A Kadarka.net nem hivatalos, de biztosnak nevezhető forrásból úgy tájékozódott, hogy a hírnek nincs valóságalapja, a nő életben van. Sőt, úgy tudjuk, hogy az asszony és férje, valamint két nevelt lányuk állapota jobbra fordult. Ezt az értesülésünket portálunk Facebook oldalának egyik látogatója is megerősítette.

Az újság által közölt hír egyébként érthető módon lesújtotta az asszony ismerőseit, akik később nagy megkönnyebbüléssel fogadták az újabb információt, miszerint a nevelőanya haláláról szóló hír téves.

Mint azt korábban megírtuk, a frontális balesetben, melyben a tolnai család Opel Astrája és egy pénzszállító autó ütközött, egy 3,5 éves kisfiú életét vesztette, a család másik négy tagját súlyos, illetve életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Fotó: (TMKI)

A TV2 Tények című műsora vasárnap este még arról adott hírt, hogy a családapa több műtéten esett át és lélegeztetőgépen van, őt a szekszárdi kórházban ápolják. A műsorban az is elhanzott, hogy az életben maradt 13 és 15 éves lányok gerincsérülést szenvedtek, de állapotuk stabil. A baleset rájuk gyakorolt hosszútávú következményei azonban egyelőre ismeretlenek. A TV2 úgy tudja, hogy a nagyobbik, 15 éves lány végig eszméleténél volt, állítólag öccse pulzusát is megvizsgálta a baleset után.

A műsorban idézték az egyik szemtanú által elmondottakat is. Ő arról nyilatkozott, hogy a pénzszállító tért át a szemközti sávba. A Tényekben arról is beszámoltak, hogy a pénzszállító vezetője, aki csak könnyű sérülést szenvedett, ittas lehetett.

Huszti Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Kadarka.net kérdésére hétfőn arról tájékoztatta portálunkat, hogy a pénzszállító vezetőjén elvégezték az alkoholtesztet. Ennek eredményéről azonban a rendőrség egyelőre nem nyilatkozik, így Huszti Gábor azt sem erősítette meg, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott. A szóvivő a Tények azon értesülését sem tudta megerősíteni, hogy a pénzszállító tért át a szemközti sávba. Mint közölte, mindkét jármű a bal elejével ütközött össze. A részletek tisztázása érdekében továbbra is  vizsgálják a baleset pontos körülményeit.

Huszti Gábor elmondta, hogy a család Szekszárd irányából tartott Bonyhád felé és a gyermekek, akik a személyautó hátsó ülésén utaztak, valamint a szülők is be voltak kötve. Az ügyben a rendőrség büntetőeljárást indított – tudatta.

A köztiszteletnek örvendő tolnai család örökbe fogadta a három gyermeket, akik közül a legkisebb, a 3,5 éves kisfiú a helyszínen életét vesztette.

Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (TMKI)
Read previous post:
Close