full screen background image
Keresés
2019 november 1 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Hangverseny és ünnepség a forradalom emlékére Szekszárdon

Hangverseny és ünnepség a forradalom emlékére Szekszárdon

2017.10.23. Hangversennyel, ünnepi műsorral, illetve koszorúzással emlékeztek meg az 1956. október 23-án kitört szabadságharcról a nemzeti ünnepen hétfőn, Szekszárdon.

A Babits Mihály Kulturális Központ és az önkormányzat által szervezett program a Művészetek Házában megtartott ünnepi hangversennyel kezdődött. A hangversenyen Haydn, Bach, Mozart művek csendültek fel, köszöntőt mondott Csillagné Szánthó Polixéna, az önkormányzat humán bizottságának elnöke. A hangversenyen közreműködött a Szekszárdi Kamarazenekar, valamint Ábrahám Márta, hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.

Ünnepi hangverseny  a Művészetek Házában. Fotó: Kiss Albert 

Ezt követően – az esős időjárás miatt – a kulturális központ rendezvénytermében került sor az ünnepség megtartására. Az ünnepi megemlékezésen beszédet mondott Horváth István országgyűlési képviselő. Az ünnepségen adták át a Szabadságért Szekszárd elismerést, melyet Rendás Tamás vehetett át.

Koszorúzó honvédek. Fotó: Kiss Albert

Ünnepi műsort adtak a Szekszárdi I. Béla Gimnázium diákjai, közreműködött az Alisca Brass Band, illetve a Magyar Nemzetőrség, a műsorközlő Orbán György volt. A megemlékezés a Szent István téri 56′-os emlékmű megkoszorúzásával zárult.

A vezetőképen az I. Béla Gimnázium diákjainak ünnepi műsora. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap. További fotók a lap Facebook oldalán!

Képgalériák: 

 
Read previous post:
Close