full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Harci szőlőpálinka lett Magyarország legjobb pálinkája

Harci szőlőpálinka lett Magyarország legjobb pálinkája

2018.06.28. Csütörtökön hirdették ki a Pálinka Nemzeti Tanácsa által rendezett Pálinka Országkostoló verseny eredményét.

A Parlament Felsőházi Üléstermében megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen kiderült: a Harcon működő Brill Pálinkaház jázmin szőlőből készült pálinkája érdemelte ki a Magyarország legjobb pálinkája megtisztelő címet. Az elismerő oklevelet Nagy Attila, illetve Krizl Edit, a pálinkaház tulajdonosainak, illetve Göndöcs Lajos pálinkafőző-mesternek adta át Varga Mihály pénzügyminiszter és Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerbiztonságért felelős államtitkára.

A Brill Pálinkaház emellett a második helyezést szerezte meg A legeredményesebb pálinkafőzde címért való versenyben, melyben az idén három pálinkafőzdét ismertek el.

Az agronaplo.hu információi szerint a versenyre idén 48 pálinkaház 309 tétellel nevezett, amelyből 25 szakértő bírálata alapján választották ki a legjobbat. A legeredményesebb pálinkafőzde díjat az 1 Csepp Pálinka nyerte el, a Magyarország legjobb 10 000 palack feletti pálinkája versenyben pedig a Bolyhos és Fia Bt Ágyas szilvapálinkája lett a legjobb.

A képen: Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter és Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerbiztonságért felelős államtitkára átadja a Magyarország legjobb pálinkája díjat Göndöcs Lajos pálinkafőző-mesternek, valamint Krizl Editnek és Nagy Attilának, a Brill Pálinkaház Kft. tulajdonosainak (b-j) a Pálinka Nemzeti Tanács és az Agrárminisztérium Pálinka országkóstoló versenyének díjátadó gáláján az Országház Felsőházi termében 2018. június 28-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Read previous post:
Close