full screen background image
Keresés
2022 január 18 - kedd
  • :
  • :

Harmadával nő a bölcsődei férőhelyek száma Szekszárdon

Harmadával nő a bölcsődei férőhelyek száma Szekszárdon

2016.10.05. Nő a bölcsődei és óvodai férőhelyek száma Szekszárdon, az önkormányzat 156 millió forintos ráfordítással bővíti a gyermeknevelési intézményeket.

A tolnai megyeszékhely a Területi és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból nyert támogatást a fejlesztésekhez.

Haag Éva (Fidesz-KDNP), a város alpolgármestere az MTI-nek elmondta: a várhatóan az év végén kezdődő munkák során felújítják a városi bölcsődét, bővítik a Szőlőhegyi és a Kadarka úti Óvoda épületét – mindkét óvodába felvettek bölcsődés gyerekeket is. Az előbbi helyszínen egy-egy óvodai és bölcsődei csoportnak alakítanak ki szobákat, utóbbi épületben pedig két új bölcsődei csoportszoba készül. A tervek szerint a jövő év őszén befejeződő fejlesztésnek köszönhetően 42-vel több bölcsődei és óvodai férőhely lesz a városban.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint Szekszárdon a városi bölcsőde 125 férőhellyel működik. A három intézmény 2015-ben több mint 40 bölcsődés korú kisgyermeket nem tudott felvenni helyhiány miatt.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close