full screen background image
Keresés
2021 június 19 - szombat
  • :
  • :

Harmadik alkalommal szervezték meg a „Civil Véradást”

Harmadik alkalommal szervezték meg a „Civil Véradást”

2020.10.14. Harmadik alkalommal szervezte meg „Civil Véradás” nevű programját a múlt hét pénteken a Tolna Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A program egy országos kezdeményezés része, ugyanis ugyanebben az időpontban országszerte egyszerre húsz helyszínen adtak vért a civil szervezetek képviselői, a Civil Központok munkatársai és magánemberek.

A program lényege a véradás fontosságára való felhívás, illetve a civil szervezetek társadalmi felelősségvállalásának erősítése volt, valamint az a tény, hogy a koronavírus járvány teremtette új helyzetben igen fontossá vált a véradás folyamatosságának biztosítása – tájékoztatott Sándor Tamás, a Civil Központ szakmai vezetője.

A véradás technikai lebonyolítója az Országos Vérellátó Szolgálat volt, maga a program pedig a Miniszterelnökség koordinációjával valósult meg. A III. Civil Véradás fővédnöke Dr. Herczegh Anita asszony, a Köztársasági Elnök Úr felesége, míg védnöke Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár asszony volt. A kialakult járványügyi helyzetben az idei civil véradás az Szekszárdi Területi Vérellátó kirendeltségén került megszervezésre.

A véradás az egyébként is szigorú egészségügyi szabályok betartásával zajlott, amit a járvány miatt az Országos Vérellátó Szolgálat tovább fokozott. Egyebek mellett nem adhatott vért az, aki az elmúlt 30 napban külföldön tartózkodott, vagy bármilyen betegség tüneteit észlelte magán, valamint, ha igazoltan koronavírusos beteggel került szoros kapcsolatba.

A szabályok betartása mellett biztonságosan és magas részvétellel zajlott a program, melyet a Központok minden évben meg fognak ismételni.
Read previous post:
Close