full screen background image
Keresés
2021 január 23 - szombat
  • :
  • :

Harmadszor is elnyerte a Holnap Városáért Díjat Szekszárd

Harmadszor is elnyerte a Holnap Városáért Díjat Szekszárd

2018.11.26. „Mozgásban a város!” kategóriában Szekszárd nyerte el a Holnap Városáért Díjat, melyet a múlt hét csütörtökön Budapesten, a Fővárosi Önkormányzat Újvárosháza Dísztermében adtak át. Ezzel a város már a harmadik díját nyerte el a pályázaton.

A Program célja, hogy olyan sikeres hazai és nemzetközi modelleket mutasson be, melyek minél magasabb életminőséget biztosítanak az itt élőknek. E Program része a 2013-ban alapított nemzeti fenntartható városdíj, a Holnap városáért Díj.

A díjra az idén négy – Fenntartható városért, Tiszta városért, Üzlet a városért, Mozgásban a város! – kategóriában lehetett pályázni. A szekszárdi önkormányzat Mozgásban a város! kategóriában nyerte el a díjat – melyet dr. Haag Éva alpolgármester vett át – az alábbiakkal.

E-mobilitás
Az elektromos autók töltésére alkalmas e-mobility állomást 2016-ban elsőként adták át Dél-dunántúli régióban az ELMŰ – ÉMÁSZ támogatásával Szekszárdon. A technológia hozzájárul a levegő tisztán tartásához, ami a várost övező dombokon fekvő szőlőültetvények miatt is fontos.

Városi rendezvények
Szekszárd városában számos olyan rendezvény kerül megrendezésre, melynek célja arra ösztönözni az embereket, közösségeket, hogy a fenntartható utazási formákat használják. Gemenc Nagydíj, Autómentes Nap, Visit Szekszárd bike&run.

Gyalogosközlekedés kulturált kereteinek biztosítása
Szekszárd MJV Önkormányzata jelentős forrásokat fordít a városban található járdák karbantartására, felújítására. A karbantartás mellett 2017-ben közel 5 millió Ft értékben végezték el a járdák akadálymentesítését városszerte, 50 helyszínen.

Kerékpárosbarát Szekszárd
Szekszárd területi adottságai, szerkezete kedvező környezetet kínálnak a kerékpározás számára. A kerékpározás, mint közlekedési mód elterjedésének érdekében a város már megtette első lépéseit, azonban a meglévő kerékpárforgalmi létesítmények még nem képeznek összefüggő hálózatot.

A Kerékpárosbarát Szekszárd elnevezésű projekt Szekszárd úthálózatának jelentős részének kerékpárosbaráttá alakítását célozza kerékpárforgalmi létesítmények kijelölésével, építésével, a közúti forgalom csillapításával.

Harmadik alkalommal nyert Szekszárd

Szekszárd ezzel már az egymást követő harmadik évben nyert díjat a pályázaton. Tavaly a „Természeti erőforrások hatékonyságáért”, míg 2016-ban „A művészet, a kultúra, az örökség megőrzés” kategóriában nyerte meg a pályázatot a város, illetve önkormányzata.

Forrás/fotó: szekszárdi önkormányzat
Read previous post:
Close