full screen background image
Keresés
2019 november 1 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Harmincezer vendég, remek hangulat a Pünkösdi Hal- és Vadünnepen

Harmincezer vendég, remek hangulat a Pünkösdi Hal- és Vadünnepen

2019.06.13. Remek hangulatban zajlott az idei Pünkösdi Hal- és Vadünnep, melynek középpontjába a gasztronómia és a bor került, miközben helyi és országos hírű fellépők szórakoztatták a vendégeket.

Minden előre meghirdetett programot megtartottak, minden programpontot siker koronázott a június 7. és 10. között megtartott, negyedik Szekszárdi Hal- és Vadünnepen – tájékoztatott Zsikó Zoltán, a szervező Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója. Mint azt az ügyvezető részletezte, szerencsére jó időjárás várta a rendezvény vendégeit, bár a túlzott hőség miatt a legmelegebb órákban észrevehetően visszaesett a látogatók száma, amint kissé visszahűlt a levegő, ismét benépesült a rendezvény területe.

Zsikó Zoltán tudatta, a leglátogatottabb programok az országos hírű fellépők részvételével megtartott esti koncertek közül kerültek ki. Szavai szerint rengetegen vettek részt a Margaret Island, Király Viktor és Nagy Feró, illetve a Beatrice fellépésén, ám a legnépesebb közönséget Fenyő Miklós fellépése vonzotta. Az eMeRTon-díjas rock and roll énekes koncertjén teljesen megtelt a Béla király tér, ahol mintegy ötezren hallgatták a jól ismert örökzöld dallamokat.

Fotó: kadarka.net

Szintén nagy sikerrel tartott koncertet a Marko Markovic Brass Band, a Cotton Club Singers és a Hősök, míg a helyi fellépők közül a Tücsök Zenés Színpad, a Bartina Néptánc Egyesület és a Csurgó Zenekar produkciójára voltak kíváncsiak.

A Liszt Ferenc téren felállított street food jellegű ételeket kínáló udvar forgalma az árusok elmondása alapján erősebb volt, mint a tavalyi Szekszárdi Szüreti Napokon – tájékoztatott Zsikó Zoltán. A Borudvar forgalmát érzékeltetve hozzáfűzte, összesen közel 1600 borospoharat értékesítettek.

Az ügyvezető kiemelte, nagy gondot fordítottak a rendezvény területének tisztán tartására. A szemét eltakarításáról egy 40 főből álló takarítócsapat gondoskodott, aminek köszönhetően a vendégek hulladékoktól mentes környezetben hódolhattak a gasztronómiának és tiszta környezetben élvezhették a programokat.

Zsikó Zoltánt kérdésünkre arról is szólt, hogy a rendezvény egy esettől eltekintve békésen zajlott le. Hozzátette, az egyetlen konfliktus két ember személyes nézeteltéréséből fakadt. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, ahogy eddig, úgy a jövőben is mindent megtesznek azért, hogy csírájában elfojtsanak minden lehetséges konfliktust.

Fotó: kadarka.net

Mint az ügyvezető összegzésként elmondta, jó hangulatú fesztivált sikerült rendezni, melynek négy napja alatt összesen mintegy harmincezer vendég talált felhőtlen kikapcsolódásra.

Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület elnöke arról beszélt, hogy a napközbeni hőség a fogyasztó vendégek számán is megérződött. Mindazonáltal a három kitelepült vendéglátóhely mintegy 4500 adag ételt értékesített. A legkelendőbb fogás a szarvasburger, a vaddisznó aprópecsenye és a gemenci vadragú volt.

Ács Rezső polgármester tudatta, az önkormányzat szándéka az volt a rendezvénnyel, hogy a Szekszárdi Szüreti Napok mellett a városban megvalósuljon még egy, nagyobb tömeget vonzó, színvonalas gasztrokulturális rendezvény. Ezt a szándékot pedig siker koronázta.

A hagyománynak megfelelően a Pünkösdi Hal- és Vadünneppel egy időben, június 7. és 10. között tartották meg a Szekszárdi Nyitott Pince Napokat. Az idén összesen 19 borászat várta a vendégeket nyitott pinceajtókkal, pincelátogatással és egyéb programokkal, no és persze főként borkóstolóval. Erről itt olvashat bővebben – kattintson!

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close