full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

Harmincötmillió forintból fejlesztették a nagydorogi egészségházat

Harmincötmillió forintból fejlesztették a nagydorogi egészségházat

2019.01.24. Közel 35 millió forint értékben korszerűsítették a nagydorogi egészségházat. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásból megvalósult fejlesztés ünnepélyes átadóján vett részt szerdán Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke.

Köszöntőjében Nagydorog gyarapodásáról is szólt Kovács György polgármester: nemrég a csapadékvíz-elvezetést oldották meg, most az egészségházat korszerűsítették, s a jövőben fedett piactér kialakítására is sort kerítenek. Az egyébként védőnői szolgálatnak helyet adó épületet a mai kornak megfelelően újították fel. Nagy hangsúlyt fektettek az akadálymentesítésre, melynek keretében parkolóhelyet és rámpát, valamint egy mellékhelyiséget is kialakítottak. A felújításoknak köszönhetően nem csak a mozgásukban korlátozottak, hanem a segítséggel élő emberek is komfortosabban érezhetik magukat.

Új, könnyűszerkezetes irattár, vizesblokkok, valamint fedett babakocsi- és kerékpártároló is készült. Az energiahatékonyság jegyében pedig új kondenzációs kazán és napelem rendszer üzemel, illetve hőszigeteléssel látták el a falakat. Mindez elősegíti a fenntartási költségek csökkenését.

Ribányi József a vidéket gyarapító források szükségességéről beszélt. Elmondta, hogy a valós igényeknek megfelelő fejlesztések sokat lendíthetnek elő egy-egy település mindennapjain. Erre a TOP pályázatok kiváló megoldásokat nyújtottak megyeszerte. Ezt példázza Nagydorog projektje is, amihez gratulált a településlakóknak.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Read previous post:
Close