full screen background image
Keresés
2021 május 6 - csütörtök
  • :
  • :

Harmincötmillió forintból korszerűsítették a mozi épületét Bölcskén

Harmincötmillió forintból korszerűsítették a mozi épületét Bölcskén

2019.09.22. Sikeresen megvalósult „A bölcskei Mozi épület komplex energiahatékonysági fejlesztése” című és TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00010 azonosító számú projekt. Megújult az ország egyetlen falusi mozijának helyet adó, Bölcske központjában lévő épület.

Bölcske Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül és az Önkormányzati épületek energetikai
korszerűsítése tárgyú felhívásra. A sikeres elbírálás eredményeként 34 370 238 forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a település a Bölcske Szentháromság tér 6. szám alatt lévő önkormányzati ingatlan felújítására.

A TOP forrásból elnyert összegből az elavult fűtést korszerűsítették, így immár egy nagy teljesítményű, kondenzációs gázkazán elvén működő, takarékos hőlégbefúvó fűti a nézőteret, egy másik kondenzációs kazán pedig az előteret. Elvégezték az épület teljes körű hőszigetelését és egy rámpát építettek a bejárathoz, hogy a szolgáltatások azok számára is elérhetőek legyenek, akik mozgásukban akadályozottak. A pályázati forrás a beruházás összes költségét fedezte, saját erőre nem volt szükség.

A beruházás kivitelezője a paksi székhelyű Partner Építő és Szolgáltató Kft. volt. A vállalkozó a munkaterület 2019. május 22-én vette át, s a munkát megfelelő minőségben, határidőre elvégezte – mondta el Baranya István. A község polgármestere hozzátette, a filmvetítések ez idő alatt zavartalanul folytak, a vállalkozó a szerződésben foglaltaknak megfelelően gondoskodott a filmszínház működéséről.

Baranya István kiemelte, hogy az épületben működik a község mozija, ahova nemcsak helyből, hanem a környékből is sokan járnak. Ez az ország egyetlen falusi mozija. A filmvetítéseken kívül kulturális és művészeti tevékenység színtere a most felújított épület, a tetőtér pedig alkalmanként időszaki kiállításoknak ad otthont.

A képen a mozi megújult épülete.
Read previous post:
Close