full screen background image
Keresés
2021 július 27 - kedd
  • :
  • :

Három aranyat és két ezüstöt nyertek az Alisca Nyilai Íjász Egyesület versenyzői

Három aranyat és két ezüstöt nyertek az Alisca Nyilai Íjász Egyesület versenyzői

2018.09.22. Három hazai versenyen is igen szép eredményeket értek el az Alisca Nyilai Íjász Egyesület versenyzői a múlt hétvégén. Barta Nikolett két aranyérmet is begyűjtött, Wehovszky Kíra Tícia pedig új országos csúcsot állított fel, amivel országos bajnok lett.

Wehovszky Kíra Tícia történelmi íjjal, serdülő lány kategóriában aranyérmet nyert Magyarország 2018. évi Serdülő, Gyerek Egyéni Országos Pályaíjász Bajnokságán, melyet a Kincsem Lovasparkban tartottak meg a múlt hét vasárnap Tápiószentmártonban. Kíra új országos csúcsot állított fel és ezzel egyben országos bajnoki címet szerzett – tájékoztatott az egyesület.

Bencze Gábor ugyanezen a versenyen csigás íjjal, kadet férfi kategóriában ezüstérmes lett. A döntőben Gábor nagyon szépen kezdett és egészen az utolsó előtti sorozatig vezetett, ám sajnos nem tudta megtartani előnyét és csupán egyetlen ponttal maradt le az első helyezettől.

Szintén az elmúlt héten vasárnap tartották meg a Magyar Íjász Szövetség szervezésében a Dél-Alföldi Régió 3D 2018.évi versenysorozat 5. fordulóját Hódmezővásárhelyen. A megmérettetésen Barta Nikolett aranyérmet, Barta Viktória pedig ezüstérmet szerzett.

A versenyt megelőző napon Barta Nikolett egy másik aranyérmet is begyűjtött a II. Történelmi Íjász Országos Távcéllövő Bajnokságon, melyet Kunszentmiklóson rendeztek meg. Niki – aki ugyanebben a számban világbajnok lett augusztusban Gyulán – csupán 18 ponttal lemaradva az elsőosztályú minősítéstől másodosztályú minősítési szintet ért el.
Fotó: Alisca Nyilai Íjász Egyesület
Read previous post:
Close