full screen background image
Keresés
2021 szeptember 18 - szombat
  • :
  • :

Három betörő ellen javasolnak vádemelést a tamási rendőrök

Három betörő ellen javasolnak vádemelést a tamási rendőrök

2017.09.14. Vádemelést javasol a Tamási Rendőrkapitányság három férfi ellen, akik melléképületekbe törtek be Hőgyészen és a település környékén.

A három férfi 2017. január 17-én, valamint 2017. március 24-én az éjszakai órákban Hőgyészen és a környéken található ingatlanok melléképületeibe hatolt be különböző módszerekkel, majd a helyiségekből füstöltárut, pálinkát, valamint kisgépeket lopott el. Az elkövetők nyolc ingatlanból összesen közel 500 000 forint értékben loptak el értékeket. Több melléképületbe akadálymentesen jutottak be, mivel a tulajdonosok nem zárták be az ajtót és semmilyen vagyonvédelmi eszközt nem használtak. Az egyik háznál hatásosnak bizonyult a felszerelt riasztó, mert a betörők üres kézzel menekültek el a helyszínről – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tamási rendőrök az ingatlanoknál helyszíni szemlét tartottak, majd a nyomozás eredményeként azonosították a bűncselekmények elkövetőit, egy 55 éves, egy 32 éves, valamint egy 19 éves férfit. A döbröközi elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki, szabadlábon védekezhetnek. Az eljárás során az egyik lopásból származó láncfűrészt egy 42 éves hőgyészi férfinak adták el, akit a rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Tamási Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

Mint azt a megyei főkapitányság közölte, a rendőrség minden törvény által biztosított eszközt igénybe vesz a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, valamint a bűnelkövetők felkutatása érdekében, de fontos, hogy az ingatlanok tulajdonosai is tegyenek biztonságuk érdekében.

Nem elég a melléképületek ajtaját becsukni, legyen rajta lakat vagy zár, amit be is zár. A kulcsokat tartsa biztonságos helyen. Használjon vagyonvédelmi technikai eszközöket, ezek puszta léte is elriaszthatja az elkövetőket. Az udvar kerítése legyen jó állapotban, a kaput is zárja kulcsra. Készítsen értéklistát, rögzítse a műszaki tárgyak sorozatszámát, az eszközökről készítsen képeket. Jelölje meg a tárgyakat egyedi jelzéssel.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón és a nyomok megőrzése érdekében az ingatlan területén kívül várja meg a rendőrök kiérkezését.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close