full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Három fiatal szekszárdi borász a Gál Tibor Emlékdíj jelöltjei között

Három fiatal szekszárdi borász a Gál Tibor Emlékdíj jelöltjei között

2018.01.14. A Gál Tibor Emlékdíj tizenegy jelöltje között három fiatal szekszárdi borászt találni. A közönség interneten szavazhat a nyertesre.

– „A Magyar Borok Bálján 2006 óta hagyomány a Gál Tibor Emlékdíj átadása. Az egri borász személye azért szolgálhat inspirációként valamennyi ma dolgozó borász számára, mert a modern kori magyar bortörténetben kulcsszerepet töltött be, emellett nevét a mai napig jegyzi a külföldi szakirodalom.

A Magyar Borok Báljának szervezői minden évben arra kérik fel az Év Bortermelője és 2017-től a Borászok Borásza cím birtokosait, hogy ajánljanak a nagyközönség figyelmébe egy, a környezetükben dolgozó, de a borfogyasztók széles köre számára eddig talán kevésbé ismert fiatal borászt. A jelölők röviden összefoglalják, miért tartják tehetségesnek pártfogoltjukat” – közölte a borbal.hu oldal.

A Szekszárdi borvidékről három fiatal borász, a Takler Ferenc által jelölt Bősz Adrián, a Györgykovács Imre által jelölt Dúzsi Tamás Dávid, akik már tavaly is a díj jelöltjei között voltak, illetve a Jásdi István által jelölt ifj. Heimann Zoltán szerepel a versenyben.

Bősz Adrián a méltatás szerint „Maximális szakmai elhivatottsággal építi családi borászatát, miközben minden szekszárdi, közös borvidéki összefogásban is aktívan részt vesz és feladatokat vállal. Az országos érdekvédelmi szervünkben (HNT) is küldöttként képviseli a borvidéket. Külön öröm, hogy kiemelt szerepet kap nála a Szekszárdon kiemelt fajták termelése (kadarka, kékfrankos, bikavér).”

Dúzsi Tamás Dávid „a vendéglátós középiskola után kertészmérnöki, szőlész szakirányú diplomát szerzett a Corvinus Egyetemen. Ezután jöttek a németországi gyakorlatok: Winzergenossenschaft Thüngersheim, Schloss Johannisberg, Forschunganstalt Geisenheim majd a geisenheimi főiskola. Mesterképzését Montpellier-Bordeauxban, majd Lisszabonban végezte el. A kezdetektől tagja a Junibornak, négy éve az Országos Borszakértő Bizottságnak is, és a Syrah du Monde, illetve a Concours Mondial de Bruxelles nemzetközi borversenyek bírálója. A Portugália-Magyarország Együttműködési Egyesület alapító tagja, a Portugál-Magyar Kereskedelmi Kamara elnökségi tagja és Külgazdasági Szövetség tagja, Portugália ügyi referense. Ő intézi az innovációval kapcsolatos és a pince export ügyeit is, miközben öt nyelven beszél folyékonyan.”

Ifj Heimann Zoltán „generációjának egyik legképzettebb és leginkább világlátott tagja. Nagy iskolákban tanulta a mesterséget, kitűnő műhelyekben szerezte a gyakorlatot. A kadarkáról írott dolgozata nem egyszerűen a múlt feldolgozása, de a nagy múltú fajta jövőjére is perspektívát nyithat. A Heimann Birtokon ma is érezni már keze munkáját, vele a jövő is jó kezekbe kerül” – olvasható rendezvény hivatalos oldalán, a borbal.hu oldalon.

A verseny tizenegy jelöltjére interneten lehet szavazni a borbal.hu oldalon. A legtöbb szavazatot begyűjtő borász több mint 2 millió forint értékű nyereményben részesül, melyben többek között tanfolyam, nyomdai szolgáltatás is található. A szavazók a 13. Magyar Borok Báljára szóló páros sétálójegyet, valamint a bál borsorából összeállított, 7 palack bort tartalmazó borcsomagot és a Winelovers Afterwork eseményre szóló páros belépőjegyet nyerhetnek.

A szavazás időtartama: 2018. január 8. – 2017. február 12. 2017. A bált 2018. február 24-én tartják Budapesten, a Corinthia Hotelben.

Itt adhatja le a szavazatát – kattintson!

Forrás: borbal.huA képen (balról) Bősz Adrián, ifj. Heimann Zoltán, és Dúzsi Tamás Dávid. Fotó: Facebook/Kadarka.net
Read previous post:
Close