full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Három hét alatt 859 járművet ellenőrzött a rendőrség Tolnában

Három hét alatt 859 járművet ellenőrzött a rendőrség Tolnában

2017.03.17. Összesen 859 járművet ellenőrzött a rendőrség február 24. és március 14 között Tolna megyében. A fokozott ellenőrzés fő célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása volt.

A rendőrök 54 alkalommal intézkedtek közlekedési szabálysértések miatt, 42 alkalommal helyszínbírságot alkalmaztak, 12 esetben feljelentést tettek, gyorshajtás miatt 24 járművezetőt vontak eljárás alá – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Az intézkedések alkalmával a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak az ittas járművezetők kiszűrésére. Összesen 7 esetben merült fel az ittas vezetés gyanúja.

A közlekedési balesetek jelentős része emberi mulasztás, azaz a közlekedés szabályainak megszegése miatt következik be. A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele, hogy a közlekedési szabályokat mindenki megtartsa és számíthasson arra, hogy azokat mások is megtartják. Emellett szükséges az is, hogy a közlekedés résztvevői előzékenyek és türelmesek legyenek egymással szemben

Tolna megyében az év első két hónapjában a közúti közlekedési balesetek száma az egy évvel korábbiakhoz képest emelkedett, a rendőrség ezért – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében – fokozott ellenőrzéseket és közlekedésbiztonsági intézkedéseket rendelt el.

Az év első két hónapjában két halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a megyében, 5 közlekedési baleset súlyos, 7 pedig könnyű sérüléssel végződött. Két balesetnél merült fel, hogy a járművezető ittasan okozta a balesetet.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close