full screen background image
Keresés
2021 január 19 - kedd
  • :
  • :

Három magyar játékost igazolt az ASE férfi kosárlabdacsapata

Három magyar játékost igazolt az ASE férfi kosárlabdacsapata

2017.05.26. Három magyar játékost igazolt a paksi Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapata pénteken, de a mostani idényben várakozáson alul teljesítő együttes további, külföldi játékosok szerződtetésére is készül.

Ruják András, Eilingsfeld János és Gulyás Milán egyaránt kétéves szerződést írt alá – közölték az érintettek sajtótájékoztatón. Pavlík Jan szakosztályvezető elmondta: szinte az egész csapat kicserélődött, hét, köztük öt külföldi játékos távozott a keretből. Az egyesület a bajnokság kezdetére öt tapasztalt légióst tervez leigazolni, Teo Cizmic szakvezető a következő szezonban marad az együttesnél, és “sikeréhes csapatot fog építeni” – tette hozzá.

A 29 éves Ruják András irányító négy évnyi soproni játék után igazolt Paksra. Elingsfeld János 26 éves erőcsatár Szolnokról érkezett, de négy szezont már eltöltött Pakson. A 18 éves paksi hátvéd, Gulyás Milán ezt megelőzően fél évet az NB I/B-s Bonyhádban játszott.

Kovács Antal, az ASE elnöke azt mondta, reméli, az egyesület ismét győzelmi eséllyel szerepel a következő bajnokságban. Beszámolt arról is, hogy a város önkormányzatával összefogva néhány éven belül új kosárlabdacsarnok épül Pakson.

Az ASE a 2016/17-es bajnokságban 13 győzelemmel és 19 vereséggel a 11. helyen – az alsó ház élén – végzett.

MTI
Read previous post:
Close