full screen background image
Keresés
2021 június 16 - szerda
  • :
  • :

Három szekszárdi aranyérem Bordeux-ban

Három szekszárdi aranyérem Bordeux-ban

2015.04.22. A szekszárdi Fritz Pincészet kettő, a Halmosi Pincészet egy aranyérmet szerzett a franciaországi Challenge International du Vin borversenyen.

A Bordeauxban található Bourg-sur-Gironde-ban megtartott versenyen összesen három arany, egy ezüst és négy bronzérmet szereztek a szekszárdi borászok.

Aranyéremmel díjazták a Fritz Pincészet 2011-es Merlot Prémium, valamint Papillon Merlot 2012-es borát, illetve a Halmosi Pincészet 2009-es Merlot Négykezes Válogatását.

Ezüstérmet kapott Dúzsi Tamás 2011-es Görögszó bora. Ezt a bort választották meg a közelmúltban a világ legjobb vörösborának a 21. Vinalies Internationales nemzetközi versenyen Párizsban.

A Fritz Pincészet a két aranyérem mellett egy bronzérmet is szerzett. Az elismerés a 2012-es Cabernet Franc boruknak járt. A Virághegyi Bor Kft. 2009-es Cabernet Sauvignon-ja, valamint Vezér cuvée-je is egy-egy bronzérmet kapott. Szintén bronzéremmel díjazták a Vesztergombi Pince 2012-es Cabernet Sauvignon válogatását.

A magyar borászok egyébként összesen tizennyolc arany, húsz ezüst és huszonnégy bronzérmet szereztek a Challenge International du Vin borversenyen.

A tokaji borászok hét, az egri borászatok hat, az etyeki és a szekszárdi borászok három-három, a villányi borászok egy aranyéremmel járultak hozzá a nemzetközi sikerekhez.

A verseny hivatalos honlapja – kattintson!
Read previous post:
Close