full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Három szekszárdi borászat rozéját ismerték el aranyéremmel Franciaországban

Három szekszárdi borászat rozéját ismerték el aranyéremmel Franciaországban

2018.05.15. A Szekszárdi borvidékről három, a Tolnai borvidékről két pincészet nyert érmet a közelmúltban a franciaországi Mondial du Rosé borversenyen.

A Szekszárdi borvidék borászai három aranyérmet nyertek el a rangos nemzetközi borversenyen. A Szekszárdi borvidékről aranyérmet nyert a Bodri Pincészet 2017-es „Rozi” (merlot, kékfrankos, cabernet-sauvignon) cüvée-je, , valamint a Vesztergombi Pince 2017-es shiraz rozéja, illetve Dúzsi Tamás és Családja Pincészete 2017-es rozé kékfrankosa. Ezzel a Szekszárdi borvidék lett a legeredményesebb a hazai borvidékek közül.

A Tolnai borvidékről szintén aranyérmet nyert a Tűzkő Birtok 2017-es rozé kékfrankosa, illetve ezüstérmet szerzett a Simigh Családi Pincészet 2017-es Tolnai Cabernet Sauvignon Rosé-ja.

A versenyen egyébként 15 hazai borászat összesen 16 érmet szerezett, ezek között kilenc arany- és  hét ezüstérmet találni.

A 2001 óta minden évben, Cannes-ben megrendezendő versenyen több mint ezer minta verseng az arany- és ezüstérmekért, melyek együttes aránya nem lehet magasabb, mint a benevezett tételek számának harminc százaléka. A minták általában közel harminc országból érkeznek a versenyre, ahol egy majd’ 70 szakemberből álló zsűri dönt az érmek kiosztásáról.

Forrás: mondial-du-rose.com
Read previous post:
Close