full screen background image
Keresés
2021 november 28 - vasárnap
  • :
  • :

Három tűzesethez és három műszaki mentéshez vonultak a megye tűzoltói

Három tűzesethez és három műszaki mentéshez vonultak a megye tűzoltói

2018.09.17. Három tűzeset és három műszaki mentés adott munkát a megye tűzoltóinak az elmúlt hétvégén – tájékoztatott honlapján hétfőn a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tűzesetek:

Egy mezőgazdasági terményszárító gyulladt ki Várdombon szombat hajnalban. A szekszárdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a telep dolgozói eloltották a tüzet és leürítették a tárolót. A tűzoltók átvizsgálták az épületet és a tornyot. Később ugyanitt ismét felcsaptak a lángok, ekkor a tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be és oltották el a tüzet.

Mintegy fél hektáron kapott lángra a tarló és egy szalmabála Szedres közelében szombat kora este. A szekszárdi hivatásos tűzoltók avatkoztak be, akik egy sugárral fékezték meg a lángokat.

Egy fali elektromos elosztó doboz gyulladt ki egy tamási családi ház konyhájában vasárnap reggel. A ház lakói áramtalanították a házat, így a lánggal égés megszűnt. A káresethez a tamási önkormányzati tűzoltók érkeztek, akik átvizsgálták az épületet. A helyszínen tartózkodott egy villanyszerelő szakember is, aki azonnal megkezdte a hálózat javítását.

Műszaki mentések:

A bonyhádi katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit riasztották ahhoz a közlekedési balesethez, ami még péntek kora délután történt a 6-os út 160-as kilométerénél, ahol két személyautó ütközött. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentősök kórházba szállították.

Egy személygépkocsi az út menti ingatlanra akart befordulni Dombóváron a Rákóczi utcában szombat késő éjjel. A kapubejáróban lévő vízóraakna fedelére ráhajtott a gépjármű első kereke, ami a súly alatt az aknába befordult. Az aknafedél elvágta a vízbekötés műanyagcsövét és a kiáramló víz kifolyt az utcára. A dombóvári hivatásos tűzoltók a gépjárművet megemelték, majd az aknáról eltolták. A tűzoltók a közterületen található elzárócsappal megszüntették a vízfolyást és értesítették a vízszolgáltatót. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy idős hölgyhöz nem tudtak bejutni a mentősök Pakson az Alkotmány utcában vasárnap késő délután. A földszinti lakásba a paksi hivatásos tűzoltók az ablakon keresztül mentek be.
Read previous post:
Close