full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Három tűzesethez és öt műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat

Három tűzesethez és öt műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat

2019.01.14. Az elmúlt hétvégén három tűzesetnél és öt műszaki mentésnél dolgoztak a tolna megyei tűzoltók.

Tűzesetek:

Szombaton Nagydorogon egy fatüzelésű kályha kéménye gyulladt ki. A tűzesethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a paksi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak. A gyors és szakszerű beavatkozásuknak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább, de a kémény használhatatlanná vált. Az épületben egy fő lakott, aki lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonoknál került elhelyezésre. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délelőtt a tamási önkormányzati tűzoltók Magyarkeszire vonultak, ahol egy családi ház egyedileg épített kéményében lerakódott korom égett. Az ott lakó két felnőtt és egy kiskorú gyermek lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonoknál kerül elhelyezésre.Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap este egy karácsonyfa gyulladt meg Pakson, egy családi ház nappalijában. A tűz átterjedt a környező bútorokra. A paksi hivatásos tűzoltók vonultak a tűzesethez, akik a tüzet egy vízsugárral oltották el. A házban lakó két személyt füstmérgezés tüneteivel kórházba szállították a mentősök.

Műszaki mentések:

Szombaton Nagymányok külterületén egy személyautó felborult, benne egy személy beszorult. A kiérkező bonyhádi hivatásos tűzoltók előtt a járművet az arra közlekedő autósok a talpára fordították, a beszorult személy sérülések nélkül kiszállt a járműből. A tűzoltók áramtalanították a gépjárművet, majd helyszínt a rendőrségnek átadták.

A szekszárdi hivatásos tűzoltók három további esetben ajtónyitáshoz vonultak, a dombóvári hivatásos tűzoltók egy esetben egy dombóvári családi ház kéményéből éghető anyagot távolítottak el az elmúlt hétvégén.

A fénykép a karácsonyfatűz helyszínén készült. Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.




Read previous post:
Close