full screen background image
Keresés
2021 június 13 - vasárnap
  • :
  • :

Megállapodást kötöttek egy biztonságosabb és tisztább Szekszárdért

Megállapodást kötöttek egy biztonságosabb és tisztább Szekszárdért

2016.07.07. Szekszárd is csatlakozott a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programoz, amit a városi bűnmegelőzés hatékonysága növelése érdekében hirdetett meg az Országos Polgárőr Szövetség és az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az együttműködési megállapodást, amely a végrehajtás részleteit és a felek feladatait tartalmazza július 7-én Szekszárd Megyei Jogú Város hivatalában írták alá az érintett szervezetek képviselői, Pilisi Gábor Szekszárdi Rendőrkapitány, Molnár Gábor megyei főkapitány-helyettes, Balogh László a Szőlő Szem Mozgalom vezetője, és Ács Rezső Szekszárd polgármestere – közölte a polgármesteri hivatal.

Ács Rezső hangsúlyozta, a közbiztonság javítása mellett  a program másik fő célja a közterületek köztisztaságának elősegítése. A megállapodás további fontos eleme a meglévő térfigyelő kamerarendszer üzemeltetése, bővítése. A felek egyetértettek abban, hogy a hatékonyabb együttműködés érdekében folyamatos információcsere szükséges.

Balogh László, (jobbról), Ács Rezső, Pilis Gábor és Molnár Gábor. Fotó: Szekszárdi Vasárnap – Kiss Albert.

Pilisi Gábor szekszárdi rendőrkapitány elmondta, a program 2 éves időtartamra szól, és az együttműködésnek köszönhetően fokozott rendőri jelenléttel tudják erősíteni a közbiztonságot a szórakozóhelyeken, buszmegállókban, illetve egyéb közterületeken. Hozzátette, Szekszárdon az elmúlt időszakban csökkent a jogsértések száma, de annak érdekében, hogy a jövőben se legyen változás szükséges a fokozottabb jelenlét. Kitért arra, hogy a program anyagi hátteréhez jelentősen hozzájárult az Országos Polgárőr Egyesület.

Balogh László, a Szekszárdi Szőlő Szem Mozgalom Vezetője az egyesület segítő szándékát fejezte ki. Mint azt hozzáfűzte, munkájukat nagyban segíti a program zártkerti területekre való kiterjedése.

Molnár Gábor megyei főkapitány helyettes az eseményen egy emlékplakettet adott át Ács Rezső polgármesternek megköszönve, hogy Szekszárd Város Önkormányzata elsőként csatlakozott a programhoz.

Fotó: Szekszárdi Vasárnap – Kiss Albert. További képek a lap Facebook oldalán – kattintson!