full screen background image
Keresés
2021 május 16 - vasárnap
  • :
  • :

Háry János Mesefesztivál: a gyermekek városává változik Szekszárd

Háry János Mesefesztivál: a gyermekek városává változik Szekszárd

2018.05.16. Ismét a mesék, a gyermekek városává változik Szekszárd május 26-án és 27-én, a 3. Háry János Mesefesztivál alkalmával, melyet a gyermeknaphoz kapcsolódóan tartanak meg a város és a Babits Mihály Kulturális Központ szervezésében.

A város idei költségvetésének tárgyalásakor az önkormányzat meghirdette a szekszárdi családok évét.  Ennek lényeges része az oktatási és nevelési intézmények fejlesztése, de ugyancsak fontos részét képezik azok a programok, melyeket a kisgyermekes családok kedvére hirdetnek meg – mondta felvezetőjében Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a rendezvényről szóló kedd délutáni sajtótájékoztatón.

Mint fogalmazott, mára minden városi rendezvénynek van olyan része, mely kisgyermekes családok részére lehet vonzó, ám a programok közül e tekintetben kiemelkedik a Háry János Mesefesztivál, hiszen azt kimondottan az ő részükre szervezik meg. Hozzátette: mivel 2018 Mátyás király emlékéve, ezért a rendezvény programja ennek megfelelően állt össze.

Fotó: Kadarka.net

Az idén is a már jó bevált helyszínen, a Babits Mihály Kulturális Központ környékén tartják meg a mesefesztivált, melyre nemcsak a szekszárdi, hanem a környékbeli gyermekes részvételére is számítanak – tudatta Ács Rezső, aki azt is elmondta, hogy szombaton Ő maga, vasárnap pedig Haag Éva alpolgármester is mesél majd a gyermekeknek.

A mesefesztivál két napja alatt összesen 55 program, valamint ezen túlmenően 20 vásáros, 11 kézműves és 9 étkes  várja majd a családokat – tájékoztatott Zsikó Zoltán. A kulturális központ ügyvezető igazgatója kiemelte: a civil szervezetek, óvodák és iskolák művészi, előadói tevékenységükkel is nagyban hozzájárulnak a rendezvényhez. Mint elmondta, összesen mintegy 170 helyi, környékbeli gyermek lép majd fel a Művészetek Házánál felállítandó színpadon.

Fotó: Kadarka.net

Mint azt a programokkal kapcsolatosan megosztotta: kevés olyan  gyermekzenekar van hazánkban, mely a mesefesztivál két napja alatt nem érkezik Szekszárdra.

A szombati programok közül kiemelte, Takáts Eszter és Zenekara, a Maszk Bábszínház, Zalka Virág Csenge mesemondó, a Czutorborsók Zenekar, valamint Tompeti és Barátai, illetve a Hahó Együttes fellépését. Hozzátette, este tartják meg a népszerű, „Gyújtson fényt a ceruzád! – Fess fénnyel a Művészetek Házára” című programot, melyre ezúttal közel 250 gyermekrajz érkezett.

A vasárnapi programok közül a Langaléta Garabonciások, a Bogár Muzsika Zenekar, a BonBon Matiné, illetve a Rutkai Bori Banda műsorát emelte ki Zsikó Zoltán.

Fotó: Kadarka.net

A kétnapos rendezvény ideje alatt a kulturális központban is kínálnak ingyenes programokat a kisgyermekes családoknak, akiket a beszédes nevű Ringatóra, az alakformáló Babinmama  programra, valamint gyermekjógára és a mesekuckóba is várják – tudatta Zsikó Zoltán. Hozzátette, belépődíj mellett lehet majd megtekinteni a LEGO-kiállítást, illetve a mozi vetítéseket.

Az igazgató zárásként elmondta, ezek mellett a gyermekek az idén is számos elfoglaltságot találhatnak a Négyszögletű Kerek Erdőben, többek között az őshonos kisállat simogatónál. Ezeken túlmenően többek között a népmese kalandpark, illetve öko-játszótér várja a gyermekeket.

A részletes programot itt találja – kattintson!

A vezetőképen (legfelül): Ács Rezső (b) és Zsikó Zoltán. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close