full screen background image
Keresés
2021 június 13 - vasárnap
  • :
  • :

Először rendezték meg a Háry János Mesefesztivált

Először rendezték meg a Háry János Mesefesztivált

2016.06.13. Szombaton és vasárnap rendezte meg az első Háry János Mesefesztivált az önkormányzat és a Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárdon.

Az első szekszárdi mesefesztiválon izgalmas programokkal várták a gyermekeket és szüleiket a Szent István téren és a Prométheusz parkban. A kisebbeket többek között mesés kalandpark, aktív játszóház, bábelőadások, kézműves foglalkoztató, állatsimogató és mozifilmek, illetve a Légvárvilág jóvoltából élménypark, a tizenéveseket pedig a kihívások tere és egyéb programok várták.

Rendeztek még óvodás mesemondó versenyt, a megyei könyvtár szervezésében pedig nagyot mondó versenyt tartottak. A pályázatokat Szávai Géza író, a Háry János Akadémia alapítója értékelte, az elismeréseket Mikó István „Obsitos” színművész adta át a legjobb történetek szerzőinek. A Magyar Bajusz Társaság részvételével pedig megrendezték az első bajuszmustrát. A Mesefesztivál két napja alatt összesen közel harminc színpadi programot lehetett látni és hallani.

Fellépett többek között a Csurgó Zenekar, Sebestyén István mesemondó, Levente Péter és Gryllus Vilmos.

Képgalériánk szombat délután készült,  amikor a Művészetek Háza előtt felállított Meseszínpad házigazdája Levente Péter volt, aki többek között Gryllus Vilmossal és Hakapeszi Maki unokájával lépett fel. A csillogó szemű gyerekek nagyokat nevetgélve, boldogan hallgatták a műsort. Rendre felcsendült a mostanra szülővé érett egykori gyermekek által is jól ismert dal:

„Tágas égen andalog
Fénylik, mint a csillagok
Tán egy lámpa?
Á, dehogy!…”

A rendezvény egyik leglátványosabb része egy, a helyi gyerekek rajzaival készült fényfestés volt, amit a rossz időjárás miatt szombat helyett végül vasárnap este tartottak meg.

Fotó: Kadarka.net

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close