full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Hat tűzesethez vonultak a Tolna megyei tűzoltók

Hat tűzesethez vonultak a Tolna megyei tűzoltók

2019.02.25. Kéménytűzhöz és szabadtéri tűzhöz is riasztották a Tolna megyei tűzoltókat a hétvégén.

Tűzesetek:

A simontornyai önkéntesek avatkoztak be Ozorán szombat délután, ahol mintegy ezer négyzetméteren kapott lángra az aljnövényzet.

Hidason háztartási hulladékot égettek szabálytalanul szombat késő délután. A tüzet a bonyhádi tűzoltók fékezték meg egy vízsugár és kézi szerszámok segítségével.

A kéményben lerakódott korom égett egy fürgedi családi házban szombaton késő délután. Az égést a lakók megszüntették a tűzoltók kiérkezése előtt. A kéményseprő kitisztította a kéményt, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

A tamási önkormányzati tűzoltók beavatkozására is szükség volt Iregszemcsén szombat éjjel, ahol vágástéri hulladék és szemét égett. Az oltásban egy erőgép is a tűzoltó egységek segítségére volt.

Melléképület tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Szekszárdon a Sárköz utcában vasárnap hajnalban. A lángokat a város hivatásos tűzoltói fékezték meg öt vízsugár segítségével. A tűz a lakóépületre nem terjedt át, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Avar, gaz kapott lángra Bátaszéken az Orbánhegyi úton vasárnap délután, ahol a bátaszéki önkormányzati és önkéntes tűzoltók avatkoztak be kézi szerszámokkal.

A kertben keletkezett hulladékok égetésének szabályairól itt olvashat – kattintson!

Műszaki mentések:

A szekszárdi hivatásos tűzoltók áramtalanították és állították kerekeire azt a személyautót, ami az M6 autópálya 153-as kilométerszelvényénél, a Pécs felé vezető oldalon hajtott árokba péntek kora délután. Az autóban utazók mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close