full screen background image
Keresés
2021 június 17 - csütörtök
  • :
  • :

Hatalmas bartinás siker a Fölszállott a páva elődöntőjében

Hatalmas bartinás siker a Fölszállott a páva elődöntőjében

2015.11.09. Táncegyüttes és szólista kategóriában is továbbjutottak a szekszárdi Bartina együttes tagjai a Fölszállott a páva tehetségkutató versenyen. A  Duna Televízióban pénteken élőben sugárzott elődöntőn összesen hat fellépő, illetve csoport jutott tovább.

A sárközi táncokat bemutató szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület gyermekcsoportja táncegyüttes kategóriában jutott tovább. Az értékelés szerint szerint szépen megdöngölték a tánctér deszkáit. Mint a zsűri részéről elhangzott, kíváncsiak, hogy mivel lehet felülmúlni ezt a produkciót. A bartinások minden zsűritagtól a lehető legmagasabb pontszámot kapták, így 60 ponttal jutottak tovább a Fölszállott a páva péntek esti elődöntőjében.

A decsi verbunkost táncoló, bartinás Sándor Zsigmond táncos szólista kategóriában jutott tovább. A zsűri szerint Zsigmond még a decsi néptánc mesterét, Fülöp Ferencet is letáncolta. Az értékelésben a  zsűritagok kiemelték, az Isten is színpadra teremtette. Sándor Zsigmond ugyancsak mind a hat zsűritagtól tíz pontot kapott, így Ő is 60 ponttal jutott tovább.

A Fölszállott a páva teljes adása megtekintehő a Médiaklikk oldalon. Sándor Zsigmond fellépése a 26. percnél, a gyermekcsoport fellépése 1 óra 35 perc után kezdődik – kattintson a felvételért! 

Továbbjutott még a kolozsvári Gorzó Boglárka énekes szólista kategóriában, a jászberényi és békési Busai Bori és Mahovics Tamás páros tánc kategóriában, a gödi Aprája Dudazenekar zenekar kategóriában, illetve a kárpátaljai Mezőváriból érkezett Kovács Dániel hangszeres szólista kategóriában – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn az MTI-vel.

A gyerekek számára meghirdetett tehetségkutató négy – énekes, hangszeres, szóló- és páros tánc, valamint táncegyüttes – kategóriájában összesen 48, adásonként 12-12 produkció mutatkozik be a Duna Televízióban péntek esténként.

Az elődöntőbe jutott bartinások közül a bogyiszlói tánccal készülő Karácsonyi Anna és Szombat Sára (felkészítőjük: Huszárikné Böröcz Zsófia) a november 13-i, míg a kalocsai táncot előadó Bajusz Panna és Sándor Benjamin (felkészítőjük: Tóth-Mihó Erika és Tóth Zoltán) a november 27-i adásban kerül képernyőre.

A közlés szerint a több mint 2 órás első elődöntő nézettsége 333 ezer fő volt és az adás alatt 964 ezren néztek bele a Duna tévén. Ez az eredmény mindkét előző évi első elődöntőnél jobb volt: a 2012-esnél 85 százalékkal, míg a 2014-esnél 16 százalékkal magasabb nézettséget ért el.

A négy elődöntőt két középdöntő követi, a döntőt pedig december 18-án láthatják a nézők. A zsűri elnöke ezúttal is Sebő Ferenc zenész lesz, tagja pedig Timár Böske néptáncos, Kocsis Enikő táncművész-koreográfus, Eredics Gábor népzenész, Berecz István néptáncos és Sebestyén Márta népdalénekes.

Az MTVA és a Hagyományok Háza közös népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorának harmadik évadában több mint kétezer 6 és 14 év közötti ifjú tehetség állt a szakmai zsűri elé határon innen és túl. A több mint kétezer jelentkező gyermekből került ki az a 48 produkció, amelyek megmérettetését négy héten át követhetik figyelemmel a nézők péntek esténként.

 Kadarka.net/MTI

A kép a szekszárdi területi válogatón készült a Bartina Néptánc Egyesület gyermekcsoportjának fellépésén májusban Fotó: Kadarka.net. Az alábbi felvételt egy Horváth Andrea nevű felhasználó osztotta meg a Youtube.com videómegosztó oldalon a gyermekcsoport fellépéséről.