full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

Hatalmas sikert aratott a szálkai Lajver Pik-nik

Hatalmas sikert aratott a szálkai Lajver Pik-nik

|Promóció| Felejthetetlen nyárnyitó élményben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a múlt hét szombaton a lélegzetelállító természeti közegben fekvő Lajver Borbirtokon első alkalommal megtartott Lajver Pik-nikre, mely test és lélek számára egyaránt teljes feltöltődést kínált.

Nem csoda, hogy az első alkalommal megtartott nyárindító rendezvényre olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy az összes jegy már elővételben elkelt. Kevés olyan helyet tudunk emlékezetünkbe idézni, ahol a megkapó környezet és a modern építészet olyan tökéletes párost alkot, mint a Lajvér Borbirtokon, ahol június 2-án valódi piknik  hangulat várta a vendégeket.

A völgyek és dombok metszésében fekvő páratlan szépségű borbirtokon megtartott különleges nyárindító rendezvény vendégeit egyaránt elbűvölte a megkapó látvány. Mindegy, hogy a látogatók a fa belsővel burkolt étterem óriási üvegablakán át, az asztalként szolgáló boroshordók mellől szemlélték, vagy éppen a sűrűn elhelyezett babzsákokon kényelmesen elhelyezkedve tekintettek rá, a csodálatos panoráma egyaránt lenyűgözte a résztvevőket. A feldolgozó, szőlősorok közül kimagasodó teraszként szolgáló épületrészén helyet foglalók ég és föld között lebegve érezhették magukat.

Ég és föld között. Fotó: Kadarka.net

Ám a Lajver Piknik vendégeiben, korántsem csak a gyönyörű természeti látvány és az exkluzív épített környezett hagyhatott felejthetetlen emlékeket. A  vendéglátók jóvoltából színes programkínálat és a kulináris élvezetek tárháza várta azokat a szerencsés résztvevőket, akiknek a kényelmi szempontok miatt limitált férőhelyek száma ellenére sikerült hozzájutniuk egy-egy jegyhez.

A kiváló hangulathoz többek között hozzájárultak a DJ Greg S által kevert zenék is. A lemezlovas egyedien átalakított VW Transporter T1-eséről, a „Muzikwagen”-ről szinte megállás nélkül szóltak az ismerősen csengő dallamok.

A „Tetovált Séf” kápráztatta el főzőtudományával a vendégeket. Fotó: Kadarka.net

A gasztronómia iránt rajongók élőben láthatták és hallhatták azt, is hogyan dolgozik egy valódi sztárszakács. Serényi Zsolt, a „Tetovált Séf” jóvoltából a vendégek apró trükköket, fogásokat is elcsíphettek. Sőt a közismert szakács nemcsak főzőtudományából, de az általa elkészített ételekből is kóstolót adott az érdeklődőknek. Ők pedig lankadatlan figyelemmel tisztelték meg Zsoltot, akinek pultja előtt sor alakult ki a kóstolásra szánt ínycsiklandó illatú grillezett ételekért.

Azokra, akik a főzőshow után esetleg éhesen maradtak volna, más finomságok is vártak. A vendégek ugyanis emellett a helyi kistermelők által biztosított alapanyagokból készült igazi ételkülönlegességeket is megízlelhették. Kapósnak is bizonyult a lilahagyma lekvárral, kézműves füstölt parenyicával kínált szarvas burger, a magos kiflivel párosított vaddisznókolbász és a knédlibe töltött csirkemell burger.

Kényelemben, fesztelenül. Fotó: Kadarka.net

Akik elég korán érkeztek, azok közelebbről is megismerkedhettek a Lajvér lankáival, a Borbirtokot övező dűlőkkel. A terepjárós élménytúrán résztvevők választásuk szerint Landrover, vagy a retro életérzést idéző GAZ terepjáróról szemlélve köthettek még közelebbi ismeretséget a lenyűgöző Szekszárdi borvidékkel. A dűlőtúrára, melyre a helyszínen lehetett jelentkezni, gyorsan be is teltek a helyek. Nem volt ez másként a „pincebejárással” sem, melyen a jelentkezők száma szintén gyorsan elérte a maximumot. Aki lekéste, az sajnálhatja, mert ilyen különleges, az építészeti csúcsmegoldások tárházát felvonultató pincét valószínűleg nem láthat egyhamar.

A Lajvér sokszínű kínálatában megtalálható borok kóstolásában azonban természetesen mindenkinek korlátlanul része lehetett. Egyetlen pohár sem maradt üresen, ami nem is csoda, hiszen a résztvevőket kortól és nemtől függetlenül összekötötte a borok, a kulturált borfogyasztás iránti rajongás. A belépőjegyhez járó borkuponok jóvoltából a vendégek megízlelhették a Lajver Rosé Cuvéet, a Lajver L6 Cuvéet és akár a Lajver Olaszrizlinget is. Aki pedig további borokra vágyott, az akár a négytételes borkóstolóra is benevezhetett, vagy szabadon választhatott a kínálatból.

Kóstoló az üdítő Lajver Rosé Cuvée-ből. Fotó: Kadarka.net

A hatalmas érdeklődés este sem hagyott alább. Rakonczai Imre piano estje annyira magával ragadta a jelenlévőket, hogy remek hangulatú, valódi össznépi táncolás vette kezdetét. A zenész és zeneszerző által eljátszott közismert számokat hallgatva nemcsak a színpad előtt, az étteremnél és a füves területen is mulattak a vendégek.

Rakonczai Imre az est végén azt is elárulta, hogy remekül érezte magát, hiszen mint mondta: mindig felemelő egy közösen mulató, felszabadult hangulatú társaságnak zenélni.

Táncra perdültek a vendégek Rakoczai Imre piano estjénFotó: Kadarka.net

A Lajver Pik-niken egyébiránt nem Rakonczai Imre volt az egyetlen közismert személyiség. Kárász Róbertnek, aki kikapcsolódni érkezett párjával Rozával, annyira megtetszett az impozáns környezet, hogy még drón felvételt is készített a rendezvényről. A televíziós műsorvezető azt is elárulta, hogy borkedvelő és szekszárdi, közte Lajver borokat is fogyaszt időnként. A közismert személyiségeket tekintve rajtuk kívül szintén jelen volt az olimpiai 4. helyezett, Európa-kupa győztes egykori kalapácsvető, Gécsek Tibor, aki szintén remek kikapcsolódásra találhatott a Pik-niken.

Kárász Róbert drónfelvételét itt találja – kattintson! 

A Lajver Borbirtok következő rendezvénye az augusztus 25-én tartandó Lajver Halnapok lesz, mely még a mostaninál is grandiózusabb és színesebb programokkal várja az érdeklődőket.

Találkozzunk ott is és éljük át együtt a Lajver életérzést!

Képgaléria: Kadarka.net
Read previous post:
Close