full screen background image
Keresés
2021 január 23 - szombat
  • :
  • :

Hatvan rendőrt köszöntöttek a Garay Élménypincében

Hatvan rendőrt köszöntöttek a Garay Élménypincében

2017.07.26. Az illegális migráció kapcsán határvédelmi feladatokat ellátó rendőröket köszöntött Ács Rezső polgármester és dr. Pilisi Gábor, a Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője szerda délután a Garay Élménypincében.

Az idén összesen tizennégy alkalommal teljesítettek szolgálatot a Szekszárdi Rendőrkapitányság rendőrei a határ mentén, összefüggésben az illegális migrációval – mondta el dr. Pilisi Gábor rendőrkapitány, a mintegy hatvan rendőr részvételével megtartott köszöntőn. Kiemelte, a visszajelzések bizonyítják, hogy a rendőrök jó munkát végeztek. Hangsúlyozta, a szolgálat nem szokványos rendőri munkát takart, teljes más volt, mint a helyben végzett munka.

A kapitány tudatta, Papp Károly r. tábornok, országos rendőrfőkapitány július közepén visszavonta azt a parancsot, ami alapján az egyenruhásoknak 2015 egy részében, 2016-ban és 2017-ben, július közepéig az illegális migrációval összefüggésben szolgálatot kellett teljesíteniük a határon.

Dr. Pilisi Gábor emlékeztetett, ez már a második alkalom, hogy a határon szolgálatot teljesítő rendőröket köszönti az önkormányzat Szekszárdon. Ezzel kapcsolatban arról is szólt, hogy a kapitányság igyekszik jó kapcsolatot ápolni a működési területén lévő önkormányzatokkal, melyek között kiemelten fontos a szekszárdi önkormányzat.

Elmondta, a város vezetésével gyümölcsöző kapcsolatot ápolnak annak érdekében, hogy a közbiztonság olyan szintű legyen, hogy az az itt élők megelégedésére szolgáljon. Zárásként hozzáfűzte, ez az alkalom is jól példázza ezt az együttműködést.

Ács Rezső polgármester (b) és dr. Pilisi Gábor, a Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője. Fotó: Kadarka.net

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere nyomatékosította, fontosnak tartja, hogy a város elismerje azt a teljesítményt, amit a szekszárdiak nyújtanak, legyen szó az élet bármely területéről. Hozzátette, a tavaly ősszel megtartott alkalomhoz hasonlóan ezért köszöntik ismét a határvédelmi feladatokat ellátó rendőröket.

Ez a munka nyilván sok lemondással és nehézséggel járt a magánéletben és a szakmai életben is. A heti váltásban végzett feladat bizonyára mentálisan és fizikálisan is megterhelő volt. Az elvezénylések emellett a helyben maradó állományra is nagyobb terhet róttak. A feladatokat pedig úgy kellett megoldani, hogy az itt lakók semmit se érezzenek mindebből – hangsúlyozta a városvezető.

Fotó: Kadarka.net

Mint mondta, bízik abban, hogy ez lesz az utolsó ilyen köszöntés, hiszen időközben összeállt az a határvédelmi rendszer, mely meg tudja akadályozni az illegális határátlépést. Ennek köszönhetően pedig a jövőben már nem kell rendőröket elvezényelni a közrendvédelmi feladatok rovására a településekről, így az egyenruhások a közbiztonság további fokozásán dolgozhatnak.

A polgármester zárásként dr. Pilisi Gábor szavait megerősítve arról szólt, hogy a kapitányság és az önkormányzat között valóban jó az együttműködés. Azonban, mint azt hozzáfűzte, az apró gesztusok sokat számítanak, ezeknek köszönhetően még szorosabbá és hatékonyabbá válhat a kapitányság és a város közötti kapcsolat. Ilyen apró gesztusnak szánják azt a kis ajándékot is, mellyel a rendőröket lepte meg az önkormányzat. Ács Rezső polgármester a megjelent mintegy hatvan rendőrnek személyesen adta át a város ajándékát. Minden egyenruhás egy-egy több főre szóló „vacsorameghívást” és a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőbe szóló belépőjegyet vehetett át.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close