full screen background image
Keresés
2021 október 22 - péntek
  • :
  • :

Szekszárdon és környékén is jelentős havazás várható

Szekszárdon és környékén is jelentős havazás várható

2017.01.12. Jelentős mennyiségű hó eshet pénteken és szombaton Szekszárdon és környékén is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) péntekre elsőfokú figyelmeztetést adott ki Tolna megye területére.

Az Időkép portál előrejelzése alapján pénteken akár 10 centiméter hó is hullhat. A hőmérséklet várhatóan -1 és 3 fok között alakul majd. Szombaton az előrejelzés szerint további 3 centiméter friss hó eshet Szekszárdon és környékén, a hőmérséklet pedig -2 és 2 fok között alakul. Vasárnap az előrejelzés alapján nem kell több csapadékra számítani, ám mindössze -1, -9 fok valószínű.

A jövő héten pedig ismét csökkennek a maximum hőmérsékletek, újból visszatérhetnek a kemény mínuszok és további havazásra is van kilátás.

A várható időjárási körülmények miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre Tolna megye területére. Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki amiatt, hogy 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat, illetve amiatt is, hogy 12 óra leforgása alatt alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényben van-e még a figyelmeztető jelzés. Ezt a met.hu-n teheti meg – kattintson! 

Illusztráció: Kadarka.net
Read previous post:
Close