full screen background image
Keresés
2021 március 1 - hétfő
  • :
  • :

Hazai győzelem Pakson

Hazai győzelem Pakson

2020.02.01. A Paks hazai pályán legyőzte a Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában, ezzel három ponttal ellépett ellenfelétől.

A kiesés elkerüléséért küzdő két csapat egyformán 17 ponttal kezdte a szombati mérkőzést, és bár pozíciójuk – 10. és 11. – nem változott, a hazaiak kedvezőbb helyzetbe kerültek.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Paksi FC-ZTE FC 2-0 (1-0)
————————-
Paks, 1119 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Kelemen (25.), Böde (78.)
sárga lap: Gévay (30.), Balogh B. (37.), Lenzsér (45+2.), Poór (55.), Rácz (93.), illetve Radó (45+2.), Bobál G. (93.)

Paks:
—–
Rácz – Gévay (Poór, a szünetben), Osváth, Kulcsár D., Kelemen – Könyves (Hahn, 74.), Szakály D. – Lenzsér, Balogh B., Bertus – Böde

Zalaegerszeg:
————-
Demjén – Bolla (Katelarisz, 74.), Bobál D., Lesjak, Bedi – Kocsis G., Mitrovic – Radó (Barczi, 80.), Stieber, Babati (Ikoba, 59.) – Bobál G.

Élénken kezdte a mérkőzést a Paks, hat perc alatt három szögletet rúghatott, nagyobb helyzetei – köztük kapufája – az első negyedórában mégis a Zalaegerszegnek voltak. Bő húsz perc elteltével újabb komoly lehetősége adódott a vendégcsapatnak, de a közeli fejes fölé ment, a másik oldalon viszont az alapvonal közeléből, balról elvégzett szabadrúgás után Kelemen teljesen üresen maradt a hosszú oldalon, és közelről nem hibázott fejjel.

Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, a ZTE valamivel veszélyesebben támadott, a vezető gólt azonban a hazai csapat tudta megszerezni.

A szünet után a Paks a védekezés stabilizálására helyezte a hangsúlyt, és ellentámadásokkal próbálkozott, míg a Zalaegerszeg többet birtokolta a labdát. El is jutott veszélyes lövésekig, de a hajrában a paksiak növelték előnyüket, ezzel eldöntötték a mérkőzést. A vendégek nem voltak elég pontosak és határozottak a befejezéseknél, a hosszabbításban még összejött nekik egy kapufa, a gól azonban elmaradt.

* A kép illusztráció

MTI




Read previous post:
Close