full screen background image
Keresés
2022 január 15 - szombat
  • :
  • :

Hazai pályán játszik a KSC Szekszárd a Vasas ellen

Hazai pályán játszik a KSC Szekszárd a Vasas ellen

2017.02.17. Szombaton 18 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd a Vasas Akadémia együttesét fogadja az NB1 A-csoportos bajnokság 18. fordulója keretében. A találkozón bemutatkozhat az új amerikai légiós, Cherise Daniel.

A múlt pénteki zalaegerszegi győzelmet az Atomerőmű KSC Szekszárd edzői és játékosai Maja Scsekicsnek ajánlották, aki keresztszalag-szakadása miatt a találkozóra már nem tudott a csapattal tartani. A sérülés miatt megüresedett irányító-hátvéd posztra a szakvezetés az amerikai Cherise Daniel személyében új játékost igazolt, aki hosszú utazás után szerdán Marosvásárhelyről – Budapest érintésével – érkezett meg Szekszárdra. Jó hír, hogy a játékos a román Sirius Targu Mures együttesétől történő átigazolása időben megtörtént, valamint a KSC csoportos játékengedélyének módosítása is folyamatban van, így Djokics Zseljko vezetőedző akár már szombaton pályára küldheti Cherise-t.

Szükség is lesz az új irányító-hátvéd minél gyorsabb csapatba építésére, mivel az alapszakasz végi helyezést nagyban befolyásoló kilenc napos időszak kezdődik most a Szekszárd életében. Az aktuális Vasas elleni találkozót követően szerdán Ceglédre (ez a találkozó a hazaiak kérésére még a 15. fordulóból került elhalasztásra), vasárnap pedig Győrbe látogatnak majd Theodoreán Alexandráék.

Az angyalföldiek ellen tehát nem csak a papírforma szerinti kötelező győzelmet kell hozni, de az is fontos kérdés lesz, hogy a kulcsjátékosoknak hány percet kell a pályán tölteniük, illetve hogy az új tengerentúli légiós hogyan illeszkedik be a KSC meglévő játékrendszerébe.

A Vasas Akadémia 16 mérkőzésen van túl, 4-12-es mérlegével a bajnoki tabella rájátszást érő nyolcadik helyén áll. Az Igor Szkocsovszki irányította fővárosiak – a korábbi évektől eltérően – három légióssal vágtak neki a 2016/2017-es szezonnak, ami az egykor a PEAC-ban, majd Szekszárdon is megfordult szerb Latinka Dusanics szerződtetésével négy főre duzzadt. Az alapszakasz során ugyanakkor két magyar játékost is elvesztettek: előbb Zsilinszki Lilla igazolt át a PINKK-hez, majd pedig Markó Dorina költözött Győrbe.

Az egyéni statisztikákat illetően a szerb Sznezana Csolics (14,2 pont; 5,7 gólpassz; 5,9 lepattanó) és az amerikai Cassandra Rochel (10,0 pont; 9,8 lepattanó; 2,0 blokk) nyújtja a legkiemelkedőbb teljesítményt. Előbbi a gólpasszok tekintetében a teljes magyar mezőny harmadik legjobbja, míg utóbbi a lepattanókban második, dobásblokkolásban pedig listavezető. Rajtuk kívül a bolgár Radoszlava Bacsvarova (12,7 pont; 4,1 lepattanó), Dúl Panka (8,1 pont), illetve Dusanics (9,8 pont; 4,2 lepattanó) átlagol még kétszámjegyű IBM-pontot.

A két csapat november eleji, pasaréti összecsapását a KSC 52-76 arányban nyerte meg, a találkozó legeredményesebb dobói Csolics (12/3), illetve Maja Erkic (15/3), Eva Lisec (15) és Bálint Réka (13/9) voltak.

A 2017. február 18. (szombat) 18:00-kor kezdődő Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia (v.: Pozsonyi, Balogh, Gelencsér) NB1 A-csoportos találkozóra szeretettel várunk minden érdeklődőt.
A 18. fordulóból a ZTE-PINKK és az MTK-DVTK összecsapások szintén szombaton, a BEAC-Győr mérkőzés pedig vasárnap kerül megrendezésre. A PEAC-CEKK találkozót március 1-én játszák majd.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC