full screen background image
Keresés
2021 április 10 - szombat
  • :
  • :

Hazai pályán javíthat a KSC Szekszárd a Nymburk ellen

Hazai pályán javíthat a KSC Szekszárd a Nymburk ellen

2018.11.06. Az elmúlt időszakban elszenvedett vereségek után az Európa-kupában térne vissza a sikerek útjára az Atomerőmű KSC Szekszárd. A DIGI Sport 1 által közvetített Nymburk elleni találkozó szerdán 18:30-kor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.

“Bajban ismerszik meg a jó barát” – szól a mondás, ami az Atomerőmű KSC Szekszárd esetében az elmúlt másfél hét eredményei miatt nyert szomorú aktualitást. Bár a csapat zsinórban három vereséget is elszenvedett a Sopron, a Rózsahegy és legutóbb a Zalaegerszeg ellen, a szekszárdi szurkolók szerencsére továbbra is teljes mellszélességgel a csapat mögött állnak és személyesen, illetve a klub közösségi oldalán számtalan pozitív üzenettel biztatják a lányokat.

Rá is fér a támogatás a születésnapos Gereben Líviára és társaira, hiszen bár a csapat vasárnap nagyot küzdött, az erőfeszítéseket végül nem sikerült győzelemmel koronáznia. Rosszul indult a KSC számára a ZTE elleni találkozó, hiszen a hazaiak már az első negyedben nyolc pontos előnyre tettek szert, ami a harmadik játékrészben tizenkilenc egységre duzzadt. A dobás ezúttal sem ment, Djokics Zseljko csapata a nagyszünetben mindössze huszonkilenc pontnál járt.

A Szekszárd végül a támadásban feljavuló Nevena Jovanovics (14/6 pont, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés), Studer Ágnes (13/3 pont, 7 gólpassz, 5 labdaszerzés), Erica McCall (16 pont, 6 lepattanó) és Frida Eldebrink (13/9 pont, 5 lepattanó) vezérletével hosszú hajrába kezdett és négy pontra ledolgozta hátrányát. Talán a felzárkózás vitt el túl sok energiát, de a végjátékban újra pontatlanná váltak a dobások, a ZTE pedig higgadt megoldásokkal végül megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Djokics edző a mérkőzést követően elmondta, hogy a sérülés miatt immáron három hete nem bevethető Abby Bishop hiányában a KSC palánk alatti rotációs lehetőségei igencsak beszűkültek, ami a mostani vereségben is nagy szerepet játszott, elég csak a hazaiak által 36-28-ra megnyert lepattanó párharcot megnézni.

Két idegenbeli mérkőzés után szerdán ismét hazai pályán játszik a csapat, így Theodoreán Alexandráék saját közönségük előtt szakíthatják meg a hármas sikertelenségi szériát. Úgy tűnik, hogy Bishop szerdán már bevethető lesz, így végre ismét teljes kerettel vehetjük fel a versenyt aktuális ellenfelünkkel. A győzelemhez újra nagy szükség lesz a szurkolók támogatására, akik remélhetőleg most is megtöltik majd a Sportcsarnok lelátóit és hozzásegítik a csapatot egy szép sikerhez.

A cseh bronzérmes Basketball Nymburk nem ismeretlen a KSC számára, hiszen a két csapat az elmúlt szezonban szintén egy csoportban szerepelt az Európa-kupában. A KSC tavaly mindkét egymás elleni mérkőzést megnyerte: először idegenben 69-86-ra győzedelmeskedett, majd pedig hazai pályán 73-66-ra bizonyult jobbnak.

Daniel Kurucz csapatába a nyári szünetben hét új játékos érkezett: Kamila Hosková, Michaela Krejzová, Simona Sklenarová, Romana Stehliková, a tavaly még a DVTK-ban játszó Tereza Pecková, illetve a Crystel Bittar és Johanna Prytz alkotta svéd duó. Az elmúlt szezonbeli csapatból most is bevethető Alena Hunková, Eliska Mircová, Nikola Dvoraková, továbbá a 202 centis ukrán-orosz center, Alekszandra Homencsuk, és az amerikai hátvéd, Chloe Wells.

A csehek hazájuk bajnoksága második helyén állnak 6-2-es mérleggel. Vereségeiket hazai pályán a KP Brno (75-77), idegenben pedig az éllovas ZVVZ USK Praha (95-51) ellen szenvedték el. Legutóbb szombaton léptek pályára, amikor 83-77-es győzelmet arattak a Zabiny Brno ellen. A bajnokságban Wells (16,3 pont; 3,3 lepattanó; 3,4 gólpassz; 3,4 labdaszerzés), Hosková (7,9 pont; 4,3 lepattanó), Homencsuk (9,1 pont; 7,0 lepattanó; 2,3 blokk), illetve Pecková (10,0 pont; 4,1 lepattanó) és Stehliková (9,3 pont; 4,6 lepattanó) rendelkezik a legjobb egyéni statisztikákkal.

A Nymburk az Európa-kupától tavaly a csoportkört követően búcsúzott, miután a H-csoport harmadik helyén végzett 1 győzelemmel és 5 vereséggel. Idén 2 győzelemmel viszont már a csoport élén állnak: az első fordulóban hazai pályán egy ponttal verték a Ruzomberokot (71-70), múlt héten pedig Celjében győztek 68-83-ra. A nemzetközi porondon szintén Wells (23,0 pont; 6,5 lepattanó; 5,5 gólpassz; 5,5 labdaszerzés), Homencsuk (14,5 pont; 8,0 lepattanó; 2,5 blokk), Pecková (9,0 pont; 3,5 lepatanó; 1,5 labdaszerzés), Stehliková (12,5 pont; 3,5 lepattanó) és Sklenarová (7,0 pont) a legeredményesebb.

A KSC-Nymburk Európa-kupa találkozó (vezeti: Ernad Karovics (bosnyák), Szinisa Prpa (szerb), Sztaniszlav Valejev (orosz)) szerdán fél hétkor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A mérkőzést a DIGI Sport 1 18:15-től élőben közvetíti.
A H-csoport másik összecsapását (Rózsahegy-Celje) szintén szerdán játsszák.

Videó: Papp Máté
Read previous post:
Close